Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Oosterse pitabroodjes met runderreepjes

Makkelijk en snel recept voor pitabroodjes gevulde met vlees en groenten kort gebakken in woksaus

Ingrediënten
  • 4 pita broodjes
  • 250 gr runderreepjes
  • 4 eetlepels hoisin woksaus
  • 1 paprika (in reepjes)
  • 125 gr taugé
  • 2 bosuien (in ringetjes)
  • (wok) olie
  • Sesamzaadjes (ter garnering)
  • Snuf Zwarte peper

Bereiding
Bak de pitabroodjes af in de oven. Wok de rundvleesreepjes met een klein scheutje olie 1 minuut in een pan en voeg een snufje zwarte peper toe. Voeg de rode paprika toe en roerbak kort mee. Roer de hoisin woksaus er door. Bak nog 1 minuutje en zet dan het vuur uit. Meng hier vervolgens taugé en bosui in ringetjes doorheen. Snijd de pitabroodjes open en vul met de oosterse vulling. Garneer met sesamzaad en serveer direct.

oosterse_pita_broodjes_01.jpg
oosterse_pita_broodjes_02.jpg
oosterse_pita_broodjes_03.jpg

Tip: bak het vlees niet te lang, dan wordt het taai. Het is lekker als het nog iets rosé is van binnen. Houd ongeveer 2 broodjes p.p. aan, misschien kunnen de grote eters er 3 op.

Beoordeling (87 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes