Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Oosterse pitabroodjes met runderreepjes

Makkelijk en snel recept voor pitabroodjes gevulde met vlees en groenten kort gebakken in woksaus

Ingrediënten
  • 4 pita broodjes
  • 250 gr runderreepjes
  • 4 eetlepels hoisin woksaus
  • 1 paprika (in reepjes)
  • 125 gr taugé
  • 2 bosuien (in ringetjes)
  • (wok) olie
  • Sesamzaadjes (ter garnering)
  • Snuf Zwarte peper

Bereiding
Bak de pitabroodjes af in de oven. Wok de rundvleesreepjes met een klein scheutje olie 1 minuut in een pan en voeg een snufje zwarte peper toe. Voeg de rode paprika toe en roerbak kort mee. Roer de hoisin woksaus er door. Bak nog 1 minuutje en zet dan het vuur uit. Meng hier vervolgens taugé en bosui in ringetjes doorheen. Snijd de pitabroodjes open en vul met de oosterse vulling. Garneer met sesamzaad en serveer direct.

oosterse_pita_broodjes_01.jpg
oosterse_pita_broodjes_02.jpg
oosterse_pita_broodjes_03.jpg

Tip: bak het vlees niet te lang, dan wordt het taai. Het is lekker als het nog iets rosé is van binnen. Houd ongeveer 2 broodjes p.p. aan, misschien kunnen de grote eters er 3 op.

Beoordeling (92 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas