Oosterse zalm met kokosrijst
Gemarineerde zalm uit de oven met een geurige kokosrijst met boontjes en cashewnoten
Ingrediënten
4 zalmmoten (ca 700 gr)
5 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
1 limoen
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 stokje sereh/citroengras (kan ook in poedervorm)
2 bosuitjes
olijfolie om in te vetten
Kokosrijst:
500 gr sperziebonen
150 gr cashewnoten
250 ml kokosmelk
300 ml water
300 gr basmatirijst
snuf zout
50 gr geraspte kokos
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Roer de sojasaus, honing en sap van 1 limoen door elkaar in een kommetje. Haal het buitenste jasje van de sereh en snijd het binnenste gedeelte samen met de knoflook en chilipeper fijn en voeg toe aan de soja marinade.






Bak de zalm in ongeveer 12 minuten gaar in de oven (bij dikke stukken houd je 15 minuten aan). Schep de boontjes en de cashewnoten door de rijst. Rooster de geraspte kokos in 1 minuutje lichtjes bruin in een koekenpan zonder olie of boter. Serveer de gemarineerde zalm met ringetjes bosui, kokosrijst en de geroosterde kokos.