Oosterse zalm met kokosrijst

Heerlijke oosters gemarineerde zalm uit de oven met een geurige zelfgemaakte kokosrijst. Geserveerd met boontjes en cashewnoten en gegarneerd met wat bosui en geroosterde kokos.

Hoofdgerecht 50 min + 12 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Kokosrijst:

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Roer de sojasaus, honing en sap van 1 limoen door elkaar in een kommetje. Haal het buitenste jasje van de sereh en snijd het binnenste gedeelte samen met de knoflook en chilipeper fijn en voeg toe aan de soja marinade.

  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de zalmmoten er in. Giet de marinade erover. Laat de zalm een half uurtje afgedekt marineren. Verwarm de oven op 180 graden. Kook ondertussen de boontjes in 10 minuten beetgaar en giet ze af.

  3. Meng het water en de kokosmelk in een kookpan en breng met een snuf zout aan de kook. Voeg de basmatirijst toe en laat in ca. 8 tot 10 minuten gaar koken. Het vocht verdampt en wordt opgenomen door de rijst waardoor je de rijst niet hoeft af te gieten.

  4. Bak de zalm in ongeveer 12 minuten gaar in de oven (bij dikke stukken houd je 15 minuten aan). Schep de boontjes en de cashewnoten door de rijst. Rooster de geraspte kokos in 1 minuutje lichtjes bruin in een koekenpan zonder olie of boter.

  5. Serveer de gemarineerde zalm met ringetjes bosui, kokosrijst en de geroosterde kokos.

Heeft het gesmaakt?
113 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!