Ga naar de inhoud
Oranje cakejes

Oranje cakejes

Lekker smullen tijdens Koningsdag; vers gebakken muffins met een vleugje sinaasappel en een oranje glazuur laag

25 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 2 eieren
  • 120 gr suiker
  • Kleurstof geel en rood
  • 125 gr poedersuiker
  • Sprinkles en/of vlaggetjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.


  2. Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door. Doe de sinaasappelrasp er bij. Voeg een beetje gele en rode kleurstof toe tot het beslag een beetje oranje kleurt.


  3. Vul de muffinvormpjes in de bakvorm met het beslag. Bak de muffins ca 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.


  4. Meng de poedersuiker met een beetje gele en rode kleurstof. Voeg ongeveer een halve eetlepel water tot een stevig oranje papje. Besmeer de cakejes hiermee en bestrooi eventueel met wat sprinkels en/of steek er een vlaggetje in.


  5. Tip: wil je een natuurlijke oranje kleurstof gebruiken, ga dan voor geconcentreerd wortelsap of oranje siroop.