Ga naar de inhoud
Truffels met Oreo en chocolade

Truffels met Oreo en chocolade

Met maar 3 ingrediënten maak je deze chocolade truffels met een vulling van Oreo koekjes.

25 M + 20 M opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 rollen Oreo koekjes ( à 154 gr )
  • 200 gr witte chocolade
  • 75 gr roomkaas of chocoladepasta

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de Oreo koekjes in een keukenmachine en maal fijn, bewaar ongeveer 2 a 3 eetlepels van de kruimels en zet apart. Voeg de roomkaas of chocoladepasta toe aan de rest en maal dit er door heen.


  2. Draai kleine balletjes van het mengsel en leg deze op een stuk bakpapier of aluminiumfolie.


    Oreo koekjes vermalen Oreo balletjes draaien Oreo balletjes in chocola dippen
  3. Laat ze opstijven in de koelkast (1 uur) of in de vriezer (20 min). Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.


  4. Haal de balletjes een voor een door de chocolade en leg de truffels weer terug op het papier of folie. Kruimel wat van de Oreo kruimels over de chocolade truffels en laat ze hard worden in koelkast of vriezer.