Ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli

Deze ovenschotel met pasta, gehaktballetjes en broccoli valt bij (bijna) iedereen in de smaak

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de pasta al dente. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Rol er kleine gehaktballetjes van, formaat pingpong balletjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de balletjes op hoog vuur rondom bruin en laat ze daarna op wat lager vuur gaar worden in ca 7 minuten.

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook ook de broccoli roosjes 4 minuutjes en giet ze af. Voeg de pastasaus toe aan de gehaktballetjes en laat nog 2 a 3 minuutjes pruttelen. Doe de pasta en de broccoli in de ovenschaal.

 Voeg dan de balletjes en de saus toe aan de ovenschotel en schep voorzichtig iets door elkaar. Bestrooi met de pijnboompitten en kaas. Zet de ovenschotel ca 20 minuutjes in de oven.

783 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.