
Ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli
Deze ovenschotel met pasta, gehaktballetjes en broccoli valt bij (bijna) iedereen in de smaak
55 M + 20 M
Ingrediƫnten: Ovenschotel gehaktballetjes
Voor personen
-
300 gr pasta
-
500 gr h.o.h gehakt
-
1 ei
-
3 eetlepels paneermeel
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
peper en zout
-
1 blikje of pot pastasaus ( 400 gr )
-
500 gr broccoli ( in roosjes )
-
3 eetlepels pijnboompitten
-
Handje kaas
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Ovenschotel gehaktballetjes
-
Kook de pasta al dente. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Rol er kleine gehaktballetjes van, formaat pingpong balletjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de balletjes op hoog vuur rondom bruin en laat ze daarna op wat lager vuur gaar worden in ca 7 minuten.
-
Verwarm de oven op 200 graden. Kook ook de broccoli roosjes 4 minuutjes en giet ze af. Voeg de pastasaus toe aan de gehaktballetjes en laat nog 2 a 3 minuutjes pruttelen. Doe de pasta en de broccoli in de ovenschaal.
-
Voeg dan de balletjes en de saus toe aan de ovenschotel en schep voorzichtig iets door elkaar. Bestrooi met de pijnboompitten en kaas. Zet de ovenschotel ca 20 minuutjes in de oven.
Heeft het gesmaakt?
1240 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 650
- vet 30 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 60 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 35 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker