Ga naar de inhoud
Ovenschotel met tonijn

Ovenschotel met tonijn

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met pasta, tonijn uit blik en aubergine onder een gegratineerd laagje kaas

35 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr pasta
  • 2 gr blikjes tonijn uit blik à 160
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 gr blik tomatenblokjes a 400
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 0.5 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • handje geraspte kaas
  • 1 grote aubergine
  • snuf peper en zout
  • olie om te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta gaar en giet daarna af, vang een kopje kookvocht op.


  2. Hak de ui en knoflook fijn. Fruit aan in een grote pan. Snijd de aubergine in blokjes en bak een paar minuutjes mee. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Doe de tomatenpuree erbij en roer er door. Doe ook de tomatenblokjes er bij en roer er door.


  3. Laat de tonijn uitlekken en halveer de cherrytomaatjes. Schep door de saus. Breng de saus op smaak met een snuf peper en zout. Schep als laatste de pasta en kappertjes door de saus en voeg een paar eetlepels kookvocht toe en eventueel nog iets meer om het mengsel nog iets smeuïger te maken.


  4. Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak de tonijn ovenschotel ca. 25 minuten in de oven.