Ovenschotel met tonijn

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met pasta, tonijn uit blik en aubergine onder een gegratineerd laagje kaas

Hoofdgerecht 35 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta gaar en giet daarna af, vang een kopje kookvocht op.

  2. Hak de ui en knoflook fijn. Fruit aan in een grote pan. Snijd de aubergine in blokjes en bak een paar minuutjes mee. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Doe de tomatenpuree erbij en roer er door. Doe ook de tomatenblokjes er bij en roer er door.

  3. Laat de tonijn uitlekken en halveer de cherrytomaatjes. Schep door de saus. Breng de saus op smaak met een snuf peper en zout. Schep als laatste de pasta en kappertjes door de saus en voeg een paar eetlepels kookvocht toe en eventueel nog iets meer om het mengsel nog iets smeuïger te maken.

  4. Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak de tonijn ovenschotel ca. 25 minuten in de oven.

Heeft het gesmaakt?
632 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!