Ovenschotel met vis en puree

Heerlijke ovenschotel met stukken vis, verschillende groente en kruidige aardappelpuree  

Ingredienten
1 kg kruimige aardappels, gechild
1 ei
1 bakje kruidenroomkaas (125 gr)
300 gr wortel
1 paprika
scheut melk
klontje boter
3 a 4 witte visfilets
125 ml creme fraiche
verse dille
peper en zout
50 gr geraspte kaas
 
Bereiding
Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar en giet ze af. Stamp ze fijn en voeg ondertussen een klontje boter, een scheutje melk, het ei en de kruidenroomkaas toe. Meng het tot een smeuïge puree en breng op smaak met een snufje peper en zout.
 
ovenschotel vis puree 01ovenschotel vis puree 01ovenschotel vis puree 01ovenschotel vis puree 01 
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de paprika en wortel in stukjes en roerbak in een pan tot ze iets zacht beginnen te worden (ca 8 minuten). Breng ook op smaak met een klein snufje peper en zout. Vet ondertussen een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Verdeel de rauwe vis (eventueel in tweeën of drieën gesneden) over de bodem van de schaal.
 
ovenschotel vis puree 01ovenschotel vis puree 01ovenschotel vis puree 01ovenschotel vis puree 01
Schep de fijngehakte dille door de creme fraiche en besmeer de vis hiermee. Verdeel de groente er over en besmeer daarna met de kruidenpuree. Bestrooi de vis ovenschotel met kaas en zet de schotel ongeveer 45 min in de oven. Check altijd even of de vis goed gaar is.
 
Vind je dit leuk?
381 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!