Ga naar de inhoud
Ovenschotel met vis en puree

Ovenschotel met vis en puree

Heerlijke ovenschotel met stukken vis, verschillende groente en kruidige aardappelpuree

30 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 kg kruimige aardappels ( geschild )
  • 1 ei
  • 1 bakje kruidenroomkaas ( 125 gr )
  • 300 gr wortel
  • 1 paprika
  • Scheut melk
  • Klontje boter
  • 4 witte visfilets
  • 125 ml crème fraîche
  • verse dille
  • peper en zout
  • 50 gr geraspte kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar en giet ze af. Stamp ze fijn en voeg ondertussen een klontje boter, een scheutje melk, het ei en de kruidenroomkaas toe. Meng het tot een smeuïge puree en breng op smaak met een snufje peper en zout.


    ovenschotel vis puree 01 ovenschotel vis puree 01 ovenschotel vis puree 01
  2. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de paprika en wortel in stukjes en roerbak in een pan tot ze iets zacht beginnen te worden (ca 8 minuten). Breng ook op smaak met een klein snufje peper en zout. Vet ondertussen een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Verdeel de rauwe vis (eventueel in tweeën of drieën gesneden) over de bodem van de schaal.


    ovenschotel vis puree 01 ovenschotel vis puree 01 ovenschotel vis puree 01
  3. Schep de fijngehakte dille door de crème fraiche en besmeer de vis hiermee. Verdeel de groente erover en besmeer daarna met de kruidenpuree. Bestrooi de vis ovenschotel met kaas en zet de schotel ongeveer 45 min in de oven. Check altijd even of de vis goed gaar is.