Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met appel en brie

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie
Ingrediënten 
150 gr gemengde rucola sla
1 appel
150 gr brie
200 gr spekjes
50 gr hazelnoten
2 eetl olijfolie
1 eetl citroensap
1 eetl honing
snufje peper en zout
 
Bereiding
Rooster de hazelnoten ca 10 min in een koekenpan of oven lichtjes bruin. Bak de spekjes in een andere koekenpan krokant. Klop de olijfolie, citroensap en honing met een snufje peper en zout tot een dressing.
 
salade met brie en appel 01
salade met brie en appel 01
salade met brie en appel 01
Snijd de appel en de brie in stukjes en meng door de sla. Verdeel de dressing over de salade en schep een paar keer door elkaar. Verdeel de salade over een kom of een paar borden. Verdeel de hazelnoten en de uitgebakken spekjes er over.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×