Ga naar de inhoud
Salade met appel en brie

Salade met appel en brie

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr gemengde rucola sla
  • 1 appel
  • 150 gr brie
  • 200 gr spekjes
  • 50 gr hazelnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • Snufje peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten ca 10 min in een koekenpan of oven lichtjes bruin. Bak de spekjes in een andere koekenpan krokant. Klop de olijfolie, citroensap en honing met een snufje peper en zout tot een dressing.


    salade met brie en appel 01 salade met brie en appel 01 salade met brie en appel 01
  2. Snijd de appel en de brie in stukjes en meng door de sla. Verdeel de dressing over de salade en schep een paar keer door elkaar. Verdeel de salade over een kom of een paar borden. Verdeel de hazelnoten en de uitgebakken spekjes er over.