Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met appel en brie

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie
Ingrediënten 
150 gr gemengde rucola sla
1 appel
150 gr brie
200 gr spekjes
50 gr hazelnoten
2 eetl olijfolie
1 eetl citroensap
1 eetl honing
snufje peper en zout
 
Bereiding
Rooster de hazelnoten ca 10 min in een koekenpan of oven lichtjes bruin. Bak de spekjes in een andere koekenpan krokant. Klop de olijfolie, citroensap en honing met een snufje peper en zout tot een dressing.
 
salade met brie en appel 01
salade met brie en appel 01
salade met brie en appel 01
Snijd de appel en de brie in stukjes en meng door de sla. Verdeel de dressing over de salade en schep een paar keer door elkaar. Verdeel de salade over een kom of een paar borden. Verdeel de hazelnoten en de uitgebakken spekjes er over.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×