Salade met appel en brie

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie
Ingrediënten 
150 gr gemengde rucola sla
1 appel
150 gr brie
200 gr spekjes
50 gr hazelnoten
2 eetl olijfolie
1 eetl citroensap
1 eetl honing
snufje peper en zout
 
Bereiding
Rooster de hazelnoten ca 10 min in een koekenpan of oven lichtjes bruin. Bak de spekjes in een andere koekenpan krokant. Klop de olijfolie, citroensap en honing met een snufje peper en zout tot een dressing.
 
salade met brie en appel 01
salade met brie en appel 01
salade met brie en appel 01
Snijd de appel en de brie in stukjes en meng door de sla. Verdeel de dressing over de salade en schep een paar keer door elkaar. Verdeel de salade over een kom of een paar borden. Verdeel de hazelnoten en de uitgebakken spekjes er over.
Vind je dit leuk?
183 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!