Salade met krokant gebakken vis

Heerlijke maaltijdsalade met avocado, tomaatjes en gepaneerde stukken kabeljauw. Een lekkere lichte maaltijd met een frisse yoghurtdressing.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de yoghurt met de helft van het citroensap, klein scheutje olie, een snufje peper en zout en zet in de koelkast.

  2. Meng de dille met het paneermeel op een bordje. Besprenkel de vis met de andere helft van de citroen en bestrooi met een snufje peper en zout. Haal de stukken vis eerst door de bloem, dan door het ei, en dan door het paneermeel met de dille.

  3. Meng de sla, tomaten, komkommer en avocado door elkaar en verdeel over 4 borden.

  4. Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de vissticks in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze op of bij de salade en besprenkel met de frisse yoghurt dressing.

  5. Tips: bang dat de vissticks kapot gaan in de pan? Bak ze dan 15 a 20 minuten in de oven op 200 graden. Weinig tijd? Dan kun je ook kant en klare visschnitzels of vissticks kopen en deze bakken.

Heeft het gesmaakt?
7 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!