Paaskoekjes

Vier Pasen met deze heerlijke knapperige paaskoekjes! Dit recept is gemakkelijk te volgen en geeft je een perfect resultaat. Versier de koekjes met pastelkleurige glazuur en vrolijke sprinkles voor een extra feestelijke uitstraling. Ook leuk voor kinderen.

Bakrecept 30 min + 15 min + 30 min wachten

ingrediënten

voor 20 stuks

Topping

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker in een kom. Voeg de boter in blokjes en de eidooier toe. Mix tot een kruimelig geheel. Voeg dan de eetlepel water toe en kneed het deeg met je handen tot een stevige bal.

  2. Is het nog erg droog, voeg dan een beetje extra water toe, is het erg plakkerig dan een beetje bloem. Wikkel het deeg in een stuk plasticfolie en leg een half uurtje in de koelkast. Als het deeg koud is dan krijg je een extra knapperig resultaat en is het makkelijker te bewerken. Verwarm de oven op 175 graden.

  3. Haal het deeg daarna uit de folie. Bebloem een ondergrond en rol het deeg uit met een deegroller. Steek er met een vormpje paas vormen uit en leg deze op een bakplaat met bakpapier. De koekjes lopen niet heel erg uit maar het is wel goed om een beetje ruimte ertussen te houden.

  4. Schuif de bakplaat met de paaskoekjes de oven in en bak de koekjes in 15 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes erop afkoelen.

  5. Meng wat poedersuiker met een klein beetje water tot een glazuur. Meng eventueel met wat kleurstof. Besmeer de koekjes met het glazuur en bestrooi met sprinkels.

  6. Tip: ik kocht bij Hema deze uitstekers in de vorm van een ei samen met die van een paashaas en tulp.

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!