Ga naar de inhoud
Paaskoekjes

Paaskoekjes

Vier Pasen met deze heerlijke knapperige paaskoekjes! Dit recept is gemakkelijk te volgen en geeft je een perfect resultaat. Versier de koekjes met pastelkleurige glazuur en vrolijke sprinkles voor een extra feestelijke uitstraling. Ook leuk voor kinderen.

30 M + 15 M + 30 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr bloem
  • 75 gr suiker
  • 1 eidooier
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr boter
  • 1 eetlepel koud water

Topping

  • poedersuiker
  • sprinkels
  • Kleurstof

Benodigdheden

  • Paas koek uitstekers
  • Bakplaat met bakpapier
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker in een kom. Voeg de boter in blokjes en de eidooier toe. Mix tot een kruimelig geheel. Voeg dan de eetlepel water toe en kneed het deeg met je handen tot een stevige bal.


  2. Is het nog erg droog, voeg dan een beetje extra water toe, is het erg plakkerig dan een beetje bloem. Wikkel het deeg in een stuk plasticfolie en leg een half uurtje in de koelkast. Als het deeg koud is dan krijg je een extra knapperig resultaat en is het makkelijker te bewerken. Verwarm de oven op 175 graden.


    paaskoekjes paaskoekjes paaskoekjes
  3. Haal het deeg daarna uit de folie. Bebloem een ondergrond en rol het deeg uit met een deegroller. Steek er met een vormpje paas vormen uit en leg deze op een bakplaat met bakpapier. De koekjes lopen niet heel erg uit maar het is wel goed om een beetje ruimte ertussen te houden.


  4. Schuif de bakplaat met de paaskoekjes de oven in en bak de koekjes in 15 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes erop afkoelen.


    paaskoekjes paaskoekjes paaskoekjes
  5. Meng wat poedersuiker met een klein beetje water tot een glazuur. Meng eventueel met wat kleurstof. Besmeer de koekjes met het glazuur en bestrooi met sprinkels.


  6. Tip: ik kocht bij Hema deze uitstekers in de vorm van een ei samen met die van een paashaas en tulp.