
Fudge met paaseitjes
Een heerlijke traktatie; fudge versiert met paaseitjes, paaskoeken en paashaasjes. Extra lekker door de combinatie van witte en melkchocolade.
15 M + 2 U afkoelen
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
150 gram witte chocolade
-
150 gram melk chocolade
-
1 blikje gecondenseerde melk
-
Paaseieren ( paaskoeken, paassnoepmix, etc.. )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Breek de melk chocolade in kleinere stukken, zodat deze sneller smelt.
-
Neem een pannetje en schenk daar de helft van de gecondenseerde melk in.
-
Verwarm op een laag vuur en voeg de stukjes melkchocolade toe. Roer af en toe door.
-
Neem je ovenschaal en leg hier bakpapier in.
-
Zodra de melkchocolade gemengd is met de gecondenseerde melk verdeel je de chocolade gelijkmatig in de ovenschaal. Schraap met een pannenlikker alles uit de pan.
-
Zet de ovenschaal in de koelkast zodat het laagje melkchocolade alvast iets harder kan worden.
-
Breek de witte witte chocolade in stukjes en smelt samen met de rest van de gecondenseerde melk in het pannetje. Roer af en toe door.
-
Schenk zodra het gesmolten en vermengd is over de melkchocolade.
-
Laat ietsje afkoelen (in de koelkast) en begin daarna met het versieren van de fudge. Als de chocolade nog te heet is, smelt je paasversiering.
-
Zet de fudge in de koelkast en laat 2 uur afkoelen.
-
Tips: Versier de paasversiering op zoān manier dat je de fudge later makkelijk kunt snijden zonder bijvoorbeeld een paashaas te onthoofden of moeilijk door een paaseitje heen kunt snijden.
-
Voor leuke pastel paaskleurtjes kun je een paar druppeltje kleurstof aan de witte chocolade toevoegen.
Heeft het gesmaakt?
38 stemmen
Ook lekker