Fudge met paaseitjes

Een heerlijke traktatie; fudge versiert met paaseitjes, paaskoeken en paashaasjes. Extra lekker door de combinatie van witte en melkchocolade.

Bakrecept 15 min + 2 uur afkoelen

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breek de melk chocolade in kleinere stukken, zodat deze sneller smelt.

  2. Neem een pannetje en schenk daar de helft van de gecondenseerde melk in.

  3. Verwarm op een laag vuur en voeg de stukjes melkchocolade toe. Roer af en toe door.

  4. Neem je ovenschaal en leg hier bakpapier in.

  5. Zodra de melkchocolade gemengd is met de gecondenseerde melk verdeel je de chocolade gelijkmatig in de ovenschaal. Schraap met een pannenlikker alles uit de pan.

  6. Zet de ovenschaal in de koelkast zodat het laagje melkchocolade alvast iets harder kan worden.

  7. Breek de witte witte chocolade in stukjes en smelt samen met de rest van de gecondenseerde melk in het pannetje. Roer af en toe door.

  8. Schenk zodra het gesmolten en vermengd is over de melkchocolade.

  9. Laat ietsje afkoelen (in de koelkast) en begin daarna met het versieren van de fudge. Als de chocolade nog te heet is, smelt je paasversiering.

  10. Zet de fudge in de koelkast en laat 2 uur afkoelen.

  11. Tips: Versier de paasversiering op zo’n manier dat je de fudge later makkelijk kunt snijden zonder bijvoorbeeld een paashaas te onthoofden of moeilijk door een paaseitje heen kunt snijden.

  12. Voor leuke pastel paaskleurtjes kun je een paar druppeltje kleurstof aan de witte chocolade toevoegen.

Heeft het gesmaakt?
35 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.