Pistache cake

Heerlijke zoete cake met fijngehakte pistachenoten en een vleugje sinaasappel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden. Hak de pistachenoten fijn, het is ook lekker om nog wat grovere stukjes erin te laten.

Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erbij. Spatel of mix nog een keer goed door.

Rasp de sinaasappel. Voeg 3/ van de rasp toe aan het beslag samen met de gehakte pistachenoten (bewaar een beetje voor de garnering). Schep er doorheen.

Doe het pistache cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt en laat afkoelen.

Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot een wit glazuur. Verdeel dit over de cake en garneer met de overgebleven sinaasappelrasp en pistachenoten.

26 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!