Ga naar de inhoud
Pistache cake

Pistache cake

Heerlijke zoete cake met fijngehakte pistachenoten en een vleugje sinaasappel

30 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 240 gr suiker
  • 240 gr boter ( + om in te vetten )
  • 280 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 Snuf zout
  • 4 grote eieren
  • 150 gr pistache ( ongezouten )
  • 1 sinaasappel
  • 100 gr poedersuiker

Benodigdheden

  • Cakevorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Hak de pistachenoten fijn, het is ook lekker om nog wat grovere stukjes erin te laten.


    Pistache cake Pistache cake Pistache cake
  2. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erbij. Spatel of mix nog een keer goed door.


    Pistache cake Pistache cake Pistache cake
  3. Rasp de sinaasappel. Voeg 3/ van de rasp toe aan het beslag samen met de gehakte pistachenoten (bewaar een beetje voor de garnering). Schep er doorheen.


  4. Doe het pistache cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt en laat afkoelen.


  5. Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot een wit glazuur. Verdeel dit over de cake en garneer met de overgebleven sinaasappelrasp en pistachenoten.