Raapstelen salade met kip

Frisse lente salade met raapstelen, ei en kip! Lekker als lunch of op de paastafel

Ingrediënten 
2 eieren, gekookt
Bosje raapstelen
300 gr kip
snuf cayennepoeder
1 eetlepel olijfolie
stuk of 8 radijsjes
1 avocado
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pistachenootjes
 
Bereiding
Was de raapstelen en snijd eventueel de worteltjes er af. Klop de olie en citroensap door elkaar in een kommetje tot een dressing. Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi met een flinke snuf cayennepeper, peper, zout en schep de olijfolie er door.
 
paassalade 01
paassalade 01
paassalade 01
Verhit een pan en bak de kip in 5 minuten gaar. Snijd ondertussen de radijsjes en de avocado in stukjes. Verdeel de raapstelen over 2 borden en voeg de radijsjes en avocado toe. Schep de warme kip (kan ook koud) er op en bestrooi met pistachenootjes. Besprenkel met de dressing en serveer de salade met partjes gekookt ei.
 
In plaats van raapstelen kun je ook waterkers of gewone sla nemen. Deze salade is (voor de meeste personen) niet genoeg als avondmaal, serveer er daarom wat brood, pasta of een soepje bij.
 
Vind je dit leuk?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!