Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Raapstelen salade met kip

Frisse lente salade met raapstelen, ei en kip! Lekker als lunch of op de paastafel

Ingrediënten 
2 eieren, gekookt
Bosje raapstelen
300 gr kip
snuf cayennepoeder
1 eetlepel olijfolie
stuk of 8 radijsjes
1 avocado
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pistachenootjes
 
Bereiding
Was de raapstelen en snijd eventueel de worteltjes er af. Klop de olie en citroensap door elkaar in een kommetje tot een dressing. Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi met een flinke snuf cayennepeper, peper, zout en schep de olijfolie er door.
 
paassalade 01
paassalade 01
paassalade 01
Verhit een pan en bak de kip in 5 minuten gaar. Snijd ondertussen de radijsjes en de avocado in stukjes. Verdeel de raapstelen over 2 borden en voeg de radijsjes en avocado toe. Schep de warme kip (kan ook koud) er op en bestrooi met pistachenootjes. Besprenkel met de dressing en serveer de salade met partjes gekookt ei.
 
In plaats van raapstelen kun je ook waterkers of gewone sla nemen. Deze salade is (voor de meeste personen) niet genoeg als avondmaal, serveer er daarom wat brood, pasta of een soepje bij.
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.