Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paassalade met raapstelen en kip

Fris salade recept voor bij de paasbruch met stukjes kip, avocado, radijsjes en raapstelen

Ingrediënten 
2 eieren, gekookt
Bosje raapstelen
300 gr kip
snuf cayennepoeder
1 eetlepel olijfolie
stuk of 8 radijsjes
1 avocado
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pistachenootjes
 
Bereiding
Was de raapstelen en snijd eventueel de worteltjes er af. Klop de olie en citroensap door elkaar in een kommetje tot een dressing. Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi met een flinke snuf cayennepeper, peper, zout en schep de olijfolie er door.
 
paassalade 01
paassalade 01
paassalade 01
Verhit een pan en bak de kip in 5 minuten gaar. Snijd ondertussen de radijsjes en de avocado in stukjes. Verdeel de raapstelen over 2 borden en voeg de radijsjes en avocado toe. Schep de warme kip (kan ook koud) er op en bestrooi met pistachenootjes. Besprenkel met de dressing en serveer de salade met partjes gekookt ei.
 
In plaats van raapstelen kun je ook waterkers of gewone sla nemen. Deze salade is (voor de meeste personen) niet genoeg als avondmaal, serveer er daarom wat brood, pasta of een soepje bij.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×