Ga naar de inhoud
Lactosevrij roomijs

Lactosevrij roomijs

Eenvoudig te bereiden roomijs dat geschikt is voor een lactosevrij of vegan dieet. Met maar 4 ingrediënten bereid je in 10 minuten het ijs voor om daarna op te laten stijven in de vriezer.

10 M + 5 U opstijftijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 ml plantaardige slagroom
  • 1 blik volle kokosmelk ( 400 ml )
  • 1 biologische citroen
  • 100 gram suiker
  • Verse muntblaadjes ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de plantaardige slagroom lobbig. voeg daarna de kokosmelk toe. Mix dit rustig mee tot het een geheel is.


  2. Rasp de citroen en pers deze daarna uit.


  3. Voeg de suiker, de citroensap en de rasp toe en meng goed door elkaar.


  4. Verdeel het beslag over een cakeblik en zet voor minimaal 5 uur in de vriezer.


  5. Serveertip: Lekker met wat extra citroenrasp en blaadjes verse munt.