Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes

Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.

Hapjes en snacks 20 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg de plakjes bladerdeeg uit op de bakplaat en laat even ontdooien.

  2. Verwarm de oven voor op 220° graden.

  3. Bak de spekjes gaar in een droge pan. Neem daarna de spekjes eruit en bak de spinazie totdat het geslonken is. Laat de spinazie daarna uitlekken in een zeef.

  4. Neem een kommetje en meng hierin de ricotta met peper, zout en tijm en voeg vervolgens de spekjes en spinazie toe.

  5. Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een beetje van het ricottamengsel. Vouw de punten naar het midden.

  6. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee, zodat ze straks goudbruin worden in de oven.

  7. Bestrooi tenslotte met wat geraspte kaas.

  8. Bak de bladerdeeg hapjes in ca. 15-20 minuten gaar in de oven.

Heeft het gesmaakt?
187 stemmen Bedankt voor je stem!