Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.
ingrediënten
Materialen
Bereiding
-
Leg de plakjes bladerdeeg uit op de bakplaat en laat even ontdooien.
-
Verwarm de oven voor op 220° graden.
-
Bak de spekjes gaar in een droge pan. Neem daarna de spekjes eruit en bak de spinazie totdat het geslonken is. Laat de spinazie daarna uitlekken in een zeef.
-
Neem een kommetje en meng hierin de ricotta met peper, zout en tijm en voeg vervolgens de spekjes en spinazie toe.
-
Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een beetje van het ricottamengsel. Vouw de punten naar het midden.
-
Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee, zodat ze straks goudbruin worden in de oven.
-
Bestrooi tenslotte met wat geraspte kaas.
-
Bak de bladerdeeg hapjes in ca. 15-20 minuten gaar in de oven.