Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes

Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.

Ingrediënten
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 125 gr ricotta
  • 1 ei
  • 1 theelepel tijm
  • 200 gr verse spinazie
  • handje geraspte kaas
  • 125 gr spekjes
  • snuf peper en zout
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Leg de plakjes bladerdeeg uit op de bakplaat en laat even ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de spekjes gaar in een droge pan. Neem daarna de spekjes eruit en bak de spinazie totdat het geslonken is. Laat de spinazie daarna uitlekken in een zeef. Neem een kommetje en meng hierin de ricotta met peper, zout en tijm en voeg vervolgens de spekjes en spinazie toe.

bladerdeegpakketjes-met-spinazie-en-spekjes-stap-1.jpg
bladerdeegpakketjes-met-spinazie-en-spekjes-stap-2.jpg
bladerdeegpakketjes-met-spinazie-en-spekjes-stap-3.jpg

Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een beetje van het ricottamengsel. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee, zodat ze straks goudbruin worden in de oven. Bestrooi tenslotte met wat geraspte kaas. Bak de bladerdeeg hapjes in ca. 15-20 minuten gaar in de oven.

Beoordeling (37 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili