Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes

Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Leg de plakjes bladerdeeg uit op de bakplaat en laat even ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de spekjes gaar in een droge pan. Neem daarna de spekjes eruit en bak de spinazie totdat het geslonken is. Laat de spinazie daarna uitlekken in een zeef. Neem een kommetje en meng hierin de ricotta met peper, zout en tijm en voeg vervolgens de spekjes en spinazie toe.

 Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een beetje van het ricottamengsel. Vouw de punten naar het midden. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee, zodat ze straks goudbruin worden in de oven. Bestrooi tenslotte met wat geraspte kaas. Bak de bladerdeeg hapjes in ca. 15-20 minuten gaar in de oven.