
Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.
20 M + 15 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
6 plakjes bladerdeeg ( diepvries )
-
125 gr ricotta
-
1 ei
-
1 theelepel tijmāØ
-
200 gr verse spinazie
-
1 handje geraspte kaas
-
125 gr spekjes
-
snuf peper en zout
Materialen
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Leg de plakjes bladerdeeg uit op de bakplaat en laat even ontdooien.
-
Verwarm de oven voor op 220Ā° graden.
-
Bak de spekjes gaar in een droge pan. Neem daarna de spekjes eruit en bak de spinazie totdat het geslonken is. Laat de spinazie daarna uitlekken in een zeef.
-
Neem een kommetje en meng hierin de ricotta met peper, zout en tijm en voeg vervolgens de spekjes en spinazie toe.
-
Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een beetje van het ricottamengsel. Vouw de punten naar het midden.
-
Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee, zodat ze straks goudbruin worden in de oven.
-
Bestrooi tenslotte met wat geraspte kaas.
-
Bak de bladerdeeg hapjes in ca. 15-20 minuten gaar in de oven.
Heeft het gesmaakt?
189 stemmen
Ook lekker