Panna cotta met stoofperen

Deze combinatie van romige panna cotta met stoofpeertjes en krokante speculaas is echt fantastisch en ook nog eens makkelijk om te maken.

Nagerecht 25 min + 4 uur opstijven

ingrediënten

voor 6 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de slagroom in een pannetje met de suiker tot deze is opgelost.

  2. Week 4 blaadjes gelatine in een bakje met koud water.

  3. Zet het vuur onder de slagroom uit en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Laat 20 minuten afkoelen en schep dan de yoghurt en kaneel erdoorheen. Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet zolang in de koelkast.

  4. Kook het vocht van de stoofperen iets in tot een saus of verdik deze met een beetje maïzena.

  5. Snijd de stoofperen in stukjes en meng deze door de saus. Schep dit op het iets opgesteven roommengsel en zet weer in de koelkast.

  6. Laat ze minimaal 4 uur (of de hele nacht) in de koelkast.

  7. Kruimel er voor het serveren nog wat speculaas over.

  8. Tip: Maak dit gerecht gemakkelijk vegan door plantaardige varianten van slagroom en yoghurt te gebruiken. Kies ook een vergelijkbaar alternatief voor speculaasjes.

  9. Bekijk het lekkerste stoofperen recept hier.

Heeft het gesmaakt?
8 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!