Panna cotta met stoofperen

Deze combinatie van romige panna cotta met stoofpeertjes en krokante speculaas is echt fantastisch en ook nog eens makkelijk om te maken.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de slagroom in een pannetje met de suiker tot deze is opgelost.

Week 4 blaadjes gelatine in een bakje met koud water.

Zet het vuur onder de slagroom uit en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Laat 20 minuten afkoelen en schep dan de yoghurt en kaneel erdoorheen. Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet zolang in de koelkast.

Kook het vocht van de stoofperen iets in tot een saus of verdik deze met een beetje maïzena.

Snijd de stoofperen in stukjes en meng deze door de saus. Schep dit op het iets opgesteven roommengsel en zet weer in de koelkast.

Laat ze minimaal 4 uur (of de hele nacht) in de koelkast.

Kruimel er voor het serveren nog wat speculaas over.

Tip: Maak dit gerecht gemakkelijk vegan door plantaardige varianten van slagroom en yoghurt te gebruiken. Kies ook een vergelijkbaar alternatief voor speculaasjes.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!