Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pannenkoeken met peer en geitenkaas

Hartige pannenkoeken met peer gevuld met rucola en geitenkaas

Ingrediënten
  • 300 gr bloem
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 750 ml melk
  • 2 peren
  • 200 gr geitenkaas
  • 2 eetlepels pecan nootjes
  • 40 gr rucola
  • boter om te bakken
  • kneepje honing

Bereiding
Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuil in het midden en kluts daar de eieren in. Voeg ongeveer de helft van melk toe en mix tot een glad beslag. Giet dan beetje bij beetje de rest van de melk er bij tot deze helemaal is opgenomen. Schil de peren en snijd in dunne plakjes. Giet wat beslag in een pan met wat gesmolten boter en leg wat plakjes peer er in voordat het beslag gestold is.

pannenkoeken_peer_01.jpg
pannenkoeken_peer_02.jpg
pannenkoeken_peer_03.jpg

Beweeg na een paar minuten de pan voorzichtig op en neer en draai de pannenkoek om. Bak ook de andere zijde mooi bruin. Leg de pannenkoek op een bord en leg wat rucola in het midden. Kruimel wat geitenkaas erover en wat pecannoten. Vouw de pannenkoek dicht en druppel wat honing er over.

Beoordeling (38 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette