Ga naar de inhoud
Pannenkoeken met peer en geitenkaas

Pannenkoeken met peer en geitenkaas

Hartige pannenkoeken met peer gevuld met rucola en geitenkaas

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 300 gr bloem
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 750 ml melk
  • 2 peren
  • 200 gr geitenkaas
  • 2 eetlepels pecan nootjes
  • 40 gr rucola
  • boter om te bakken
  • kneepje honing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuil in het midden en kluts daar de eieren in. Voeg ongeveer de helft van melk toe en mix tot een glad beslag. Giet dan beetje bij beetje de rest van de melk er bij tot deze helemaal is opgenomen. Schil de peren en snijd in dunne plakjes. Giet wat beslag in een pan met wat gesmolten boter en leg wat plakjes peer er in voordat het beslag gestold is.


  2. Beweeg na een paar minuten de pan voorzichtig op en neer en draai de pannenkoek om. Bak ook de andere zijde mooi bruin. Leg de pannenkoek op een bord en leg wat rucola in het midden. Kruimel wat geitenkaas erover en wat pecannoten. Vouw de pannenkoek dicht en druppel wat honing er over.


  3. Bekijk hier het basis recept voor pannenkoeken