Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pannenkoeken met peer en geitenkaas

Hartige pannenkoeken met peer gevuld met rucola en geitenkaas

Ingrediënten
  • 300 gr bloem
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 750 ml melk
  • 2 peren
  • 200 gr geitenkaas
  • 2 eetlepels pecan nootjes
  • 40 gr rucola
  • boter om te bakken
  • kneepje honing

Bereiding
Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuil in het midden en kluts daar de eieren in. Voeg ongeveer de helft van melk toe en mix tot een glad beslag. Giet dan beetje bij beetje de rest van de melk er bij tot deze helemaal is opgenomen. Schil de peren en snijd in dunne plakjes. Giet wat beslag in een pan met wat gesmolten boter en leg wat plakjes peer er in voordat het beslag gestold is.

pannenkoeken_peer_01.jpg
pannenkoeken_peer_02.jpg
pannenkoeken_peer_03.jpg

Beweeg na een paar minuten de pan voorzichtig op en neer en draai de pannenkoek om. Bak ook de andere zijde mooi bruin. Leg de pannenkoek op een bord en leg wat rucola in het midden. Kruimel wat geitenkaas erover en wat pecannoten. Vouw de pannenkoek dicht en druppel wat honing er over.

Beoordeling (43 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst