Pannenkoeken spaghetti

Is het een bord pasta? Zijn het pannenkoeken? Het zijn beide! Serveer je pannenkoeken eens op deze manier en kinderen zullen er extra van smullen!

Hoofdgerecht 30 min minuten

ingrediënten

voor 2 borden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout hier aan toe. Maak een kuiltje in het midden en kluts de eieren er in. Voeg ongeveer ¼ van de melk er bij en mix dan tot een gladde massa. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een egaal beslag. Verhit een beetje boter in een pan.

  2. Voeg met een soeplepel een schep beslag in de (pannenkoeken)pan en laat uitvloeien. Als de bovenzijde droog is, of te wel gestold is, en de onderkant een mooi kleurtje heeft kun je hem omdraaien met een spatel of met een deksel van een pan.

  3. Bak dan ook de andere kant van de pannenkoek nog mooi bruin. Leg op een bord en houd de pannenkoeken warm onder een bord en bak ook de rest. In totaal bak je ca. 4 grote pannenkoeken met dit recept.

  4. Rol de pannenkoeken op en snijd met een mes in dunne plakjes. Meng de slierten met een vork door elkaar. Garneer de pannenkoeken spaghetti met vers fruit naar keuze, chocoladesaus of stroop en eventueel kokosrasp.

  5. Tip: snijd voor de hele kleine kinderen de slierten in kleinere stukjes zodat ze deze pannenkoeken spaghetti makkelijker en veiliger kunnen eten.

  6. Zoek je handige tips om de perfecte pannenkoeken te bakken? Check dan dit basisrecept voor pannenkoeken.

Heeft het gesmaakt?
21 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!