
Vegan pannenkoeken met appel
Lekker recept voor vegan pannenkoeken die je in 20 minuutjes op tafel hebt staan. De typische Hollandse pannenkoeken met appel en rozijnen voor het hele gezin. 100% plantaardig en je hebt ze in een mum van tijd gemaakt.
20 M bereidingstijd
Ingrediƫnten: Vegan pannenkoeken
Voor personen
-
300 gr tarwebloem
-
2 theelepels bakpoeder
-
snufje zout
-
1 theelepel kaneel
-
700 ml sojamelk
-
1 grote appel
-
50 gr rozijnen
-
Plantaardige boter om in te bakken
-
Stroop en/of poedersuiker
Benodigdheden:
-
Koekenpan
-
Beslagkom
-
Garde
-
Soeplepel
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Vegan pannenkoeken
-
Doe de tarwebloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom en meng het door elkaar.
-
Giet vervolgens de sojamelk erbij en meng het tot een geheel.
-
Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze samen met de rozijnen door het beslag heen.
-
Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat plantaardige boter.
-
Giet een soeplepel met het beslag in de pan en bak de pannenkoeken 2-3 minuten per kant goudbruin. Voeg telkens wat extra boter toe aan de pan om nieuwe pannenkoeken te bakken.
-
Leg de pannenkoeken op een bord en leg er een ander bord bovenop om deze warm te houden. Herhaal met de rest van het beslag het bakproces en bak alle pannenkoeken tot het beslag op is.
-
Serveer de pannenkoeken meteen met eventueel wat stroop en/of poedersuiker.
Heeft het gesmaakt?
13 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 320
- vet 5 gr
- verzadigd vet 0.8 gr
- koolhydraten 62 gr
- w.v. suikers 12 gr
- vezels 3.5 gr
- eiwit 8 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker