Vegan Hollandse pannenkoeken met appel

De typische Hollandse pannenkoeken met appel en rozijnen voor het hele gezin. 100% plantaardig en binnen een mum van tijd op tafel.

Hoofdgerecht 20 min bereidingstijd

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de tarwebloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom en meng het door elkaar.

  2. Giet vervolgens de sojamelk erbij en meng het tot een geheel.

  3. Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze samen met de rozijnen door het beslag heen.

  4. Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat plantaardige boter.

  5. Giet een soeplepel met het beslag in de pan en bak de pannenkoeken 2-3 minuten per kant goudbruin. Voeg telkens wat extra boter toe aan de pan om nieuwe pannenkoeken te bakken.

  6. Leg de pannenkoeken op een bord en leg er een ander bord bovenop om deze warm te houden. Herhaal met de rest van het beslag het bakproces en bak alle pannenkoeken tot het beslag op is.

  7. Serveer de pannenkoeken meteen met eventueel wat stroop en/of poedersuiker.

Heeft het gesmaakt?
12 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.