Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pannenkoekjes met ricotta en framboos

Frisse lichte pannenkoekjes die lekker zijn als zoet ontbijt of snack tussendoor.

Ingrediënten

Bereiding

 Klop de melk met de eieren los. Voeg de poedersuiker, ricotta en vanille essence toe en klop er doorheen. Mix als laatste het bakmeel er door. Snijd de frambozen in stukjes en bewaar een paar mooie voor de garnering. Schep de stukjes framboos door het slag samen met de grof gehakte pistachenootjes.

 Verhit een koekenpan met een beetje boter of margarine. Schep 3 aparte schepjes beslag er in en laat stollen. Draai ze na 3 minuutjes om en bak ook de andere zijde mooi bruin. Herhaal dit ook met de rest van het beslag. Stapel de ricotta pannenkoekjes op en knijp er een beetje honing over en garneer met frambozen en wat pistache.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.