Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pannenkoekjes met ricotta en framboos

Frisse lichte pannenkoekjes die lekker zijn als zoet ontbijt of snack tussendoor.

Ingrediënten
  • 250 gr ricotta
  • 150 zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille essence
  • Klontje boter of margarine
  • 4 eieren
  • 175 ml melk
  • 75 gr poedersuiker
  • 125 gr frambozen
  • 2 eetlepels pistache
  • Honing om te garneren

Bereiding
Klop de melk met de eieren los. Voeg de poedersuiker, ricotta en vanille essence toe en klop er doorheen. Mix als laatste het bakmeel er door. Snijd de frambozen in stukjes en bewaar een paar mooie voor de garnering. Schep de stukjes framboos door het slag samen met de grof gehakte pistachenootjes.

ricotta_pannenkoekjes_framboos_01.jpg
ricotta_pannenkoekjes_framboos_02.jpg
ricotta_pannenkoekjes_framboos_03.jpg
ricotta_pannenkoekjes_framboos_04.jpg

Verhit een koekenpan met een beetje boter of margarine. Schep 3 aparte schepjes beslag er in en laat stollen. Draai ze na 3 minuutjes om en bak ook de andere zijde mooi bruin. Herhaal dit ook met de rest van het beslag. Stapel de ricotta pannenkoekjes op en knijp er een beetje honing over en garneer met frambozen en wat pistache.

Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg