Ga naar de inhoud
Pannenkoekjes met ricotta en framboos

Pannenkoekjes met ricotta en framboos

Frisse lichte pannenkoekjes die lekker zijn als zoet ontbijt of snack tussendoor.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 gr ricotta
  • 150 zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille essence
  • Klontje boter of margarine
  • 4 eieren
  • 175 ml melk
  • 75 gr poedersuiker
  • 125 gr frambozen
  • 2 eetlepels pistache
  • Honing om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de melk met de eieren los. Voeg de poedersuiker, ricotta en vanille essence toe en klop er doorheen. Mix als laatste het bakmeel er door. Snijd de frambozen in stukjes en bewaar een paar mooie voor de garnering. Schep de stukjes framboos door het slag samen met de grof gehakte pistachenootjes.


    frambozen pannenkoekjes www.leukerecepten.nl frambozen pannenkoekjes www.leukerecepten.nl frambozen pannenkoekjes www.leukerecepten.nl frambozen pannenkoekjes www.leukerecepten.nl
  2. Verhit een koekenpan met een beetje boter of margarine. Schep 3 aparte schepjes beslag er in en laat stollen. Draai ze na 3 minuutjes om en bak ook de andere zijde mooi bruin. Herhaal dit ook met de rest van het beslag. Stapel de ricotta pannenkoekjes op en knijp er een beetje honing over en garneer met frambozen en wat pistache.