Pannenkoekjes met ricotta en framboos

Frisse lichte pannenkoekjes die lekker zijn als zoet ontbijt of snack tussendoor.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Klop de melk met de eieren los. Voeg de poedersuiker, ricotta en vanille essence toe en klop er doorheen. Mix als laatste het bakmeel er door. Snijd de frambozen in stukjes en bewaar een paar mooie voor de garnering. Schep de stukjes framboos door het slag samen met de grof gehakte pistachenootjes.

 Verhit een koekenpan met een beetje boter of margarine. Schep 3 aparte schepjes beslag er in en laat stollen. Draai ze na 3 minuutjes om en bak ook de andere zijde mooi bruin. Herhaal dit ook met de rest van het beslag. Stapel de ricotta pannenkoekjes op en knijp er een beetje honing over en garneer met frambozen en wat pistache.

14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.