Parmezaanse kip uit de oven

Kipfilets uit de oven met een krokant korstje van panko en kaas in tomatensaus

Ingredienten
4 kipfilets
2 blikken a 400 gr tomatenblokjes met basilicum
50 gr panko (japans broodkruin, eventueel vervangbaar door paneermeel)
50 gr Parmigiano reggiano poeder
1 ei
2 eetl bloem
50 gr mozzarella, geraspt
40 gr rucola
klontje boter
peper en zout
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Dep de kipfilets droog. Haal ze door de bloem zodat ze goed bedekt zijn. Klop het ei los en haal de kip door het ei. Meng de panko met het Parmigiano reggiano poeder en paneer de kipfilets hiermee. Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de boter in een koekenpan totdat hij goed heet is. Bak de kipfilet krokant en gaar in ca 10 minuten.
 
parmazaanse kip uit de oven 01
parmazaanse kip uit de oven 01
parmazaanse kip uit de oven 01
parmazaanse kip uit de oven 01
Verdeel ¾ van de tomatenblokjes over de bodem van een grote ovenschaal. Roer een beetje peper en zout er door en leg de kipfilets in de tomatensaus. Schep de rest van de tomatenblokjes op de kipfilets en bestrooi met mozzarella. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Check altijd even of de kip goed gaar is van binnen. Verdeel een handje rucola sla op de kipfilet. Serveer eventueel met wat aardappeltjes of rijst en wat extra groenten.

 

48 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.