Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Parmezaanse kip uit de oven

Kipfilets uit de oven met een krokant korstje van panko en kaas in tomatensaus

Ingredienten
4 kipfilets
2 blikken a 400 gr tomatenblokjes met basilicum
50 gr panko (japans broodkruin, eventueel vervangbaar door paneermeel)
50 gr Parmigiano reggiano poeder
1 ei
2 eetl bloem
50 gr mozzarella, geraspt
40 gr rucola
klontje boter
peper en zout
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Dep de kipfilets droog. Haal ze door de bloem zodat ze goed bedekt zijn. Klop het ei los en haal de kip door het ei. Meng de panko met het Parmigiano reggiano poeder en paneer de kipfilets hiermee. Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de boter in een koekenpan totdat hij goed heet is. Bak de kipfilet krokant en gaar in ca 10 minuten.
 
parmazaanse kip uit de oven 01
parmazaanse kip uit de oven 01
parmazaanse kip uit de oven 01
parmazaanse kip uit de oven 01
Verdeel ¾ van de tomatenblokjes over de bodem van een grote ovenschaal. Roer een beetje peper en zout er door en leg de kipfilets in de tomatensaus. Schep de rest van de tomatenblokjes op de kipfilets en bestrooi met mozzarella. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Check altijd even of de kip goed gaar is van binnen. Verdeel een handje rucola sla op de kipfilet. Serveer eventueel met wat aardappeltjes of rijst en wat extra groenten.

 

Beoordeling (27 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel