Parmezaanse kip uit de oven

Kipfilets uit de oven met een krokant korstje van panko en kaas in tomatensaus

Ingredienten
4 kipfilets
2 blikken a 400 gr tomatenblokjes met basilicum
50 gr panko (japans broodkruin, eventueel vervangbaar door paneermeel)
50 gr Parmigiano reggiano poeder
1 ei
2 eetl bloem
50 gr mozzarella, geraspt
40 gr rucola
klontje boter
peper en zout
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Dep de kipfilets droog. Haal ze door de bloem zodat ze goed bedekt zijn. Klop het ei los en haal de kip door het ei. Meng de panko met het Parmigiano reggiano poeder en paneer de kipfilets hiermee. Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de boter in een koekenpan totdat hij goed heet is. Bak de kipfilet krokant en gaar in ca 10 minuten.
 
parmazaanse kip uit de oven 01
parmazaanse kip uit de oven 01
parmazaanse kip uit de oven 01
parmazaanse kip uit de oven 01
Verdeel ¾ van de tomatenblokjes over de bodem van een grote ovenschaal. Roer een beetje peper en zout er door en leg de kipfilets in de tomatensaus. Schep de rest van de tomatenblokjes op de kipfilets en bestrooi met mozzarella. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Check altijd even of de kip goed gaar is van binnen. Verdeel een handje rucola sla op de kipfilet. Serveer eventueel met wat aardappeltjes of rijst en wat extra groenten.

 

Vind je dit leuk?
51 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!