Ga naar de inhoud
Parmezaanse kip uit de oven

Parmezaanse kip uit de oven

Maak ook deze lekkere Parmezaanse kip uit de oven. Heerlijke kipfilets uit de oven met een krokant korstje van panko en kaas in tomatensaus. Enjoy!

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 kipfilets
  • 2 blikken tomatenblokjes met basilicum ( 400 gr per blik )
  • 50 gr panko ( japans broodkruim, eventueel vervangbaar door paneermeel )
  • 50 gr Parmigiano reggiano poeder
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gr mozzarella ( geraspt )
  • 40 gr rucola
  • Klontje boter
  • peper en zout

Materialen

  • Ovenschotel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Dep de kipfilets droog. Haal ze door de bloem zodat ze goed bedekt zijn. Klop het ei los en haal de kip door het ei. Meng de panko met het Parmigiano reggiano poeder en paneer de kipfilets hiermee.


  2. Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de boter in een koekenpan totdat hij goed heet is. Bak de kipfilet krokant en gaar in ca 10 minuten.


    parmazaanse kip uit de oven stap 1 parmazaanse kip uit de oven stap 2 parmazaanse kip uit de oven stap 3
  3. Verdeel ¾ van de tomatenblokjes over de bodem van een grote ovenschaal. Roer een beetje peper en zout erdoor en leg de kipfilets in de tomatensaus. Schep de rest van de tomatenblokjes op de kipfilets en bestrooi met mozzarella.


  4. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Check altijd even of de kip goed gaar is van binnen.


  5. Verdeel een handje rucola sla op de kipfilet. Serveer eventueel met wat aardappeltjes of rijst en wat extra groenten.