
Kip Parmezaan
Ovenschotel met kip bedekt met een laagje tomatensaus, Parmezaanse kaas en knapperige croutons
20 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten: Kip Parmezaan
Voor personen
-
500 gr kipfilet
-
2 teentjes knoflook
-
2 eetlepels olijfolie
-
400 gr pastasaus ( met basilicum of Italiaanse kruiden )
-
1 bol mozzarella
-
100 gr Parmezaanse kaas
-
80 gr (knoflook) croutons
-
Zout en peper
-
Paar blaadjes verse basilicum
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Kip Parmezaan
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilets allemaal een keer doormidden zodat ze wat platter zijn. Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook, peper en zout en meng met de kipfilets in een kom. Verdeel de kip over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de pastasaus er over. Snijd de blaadjes basilicum in stukjes en strooi over de saus.
-
Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel de helft over de saus. Strooi de helft van de geraspte Parmezaanse kaas er over. Strooi de knoflook croutons over de kaas en dek af met weer een laagje mozzarella en Parmezaanse kaas. Zet de schaal in de oven en bak in ca 30 minuten goudbruin. Lekker met een frisse salade.
Heeft het gesmaakt?
1641 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 560
- vet 28 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 28 gr
- w.v. suikers 6 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 47 gr
- zout 2.3 gr
Ook lekker