Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip Parmezaan

Ovenschotel met kip bedekt met een laagje tomatensaus, Parmezaanse kaas en knapperige croutons

Ingrediënten
  • 500 gr kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gr pastasaus (met basilicum of Italiaanse kruiden)
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 80 gr (knoflook) croutons
  • Zout en peper
  • Paar blaadjes verse basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilets allemaal een keer doormidden zodat ze wat platter zijn. Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook, peper en zout en meng met de kipfilets in een kom. Verdeel de kip over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de pastasaus er over. Snijd de blaadjes basilicum in stukjes en strooi over de saus.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel de helft over de saus. Strooi de helft van de geraspte Parmezaanse kaas er over. Strooi de knoflook croutons over de kaas en dek af met weer een laagje mozzarella en Parmezaanse kaas. Zet de schaal in de oven en bak in ca 30 minuten goudbruin. Lekker met een frisse salade.

kip-parmezaan

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×