Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta boerenkoolpesto met rookworst

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool en rookworst.

Ingrediënten
  • 250 gr pasta
  • 375 rookworst
  • 125 gr ricotta
  • 3 eetlepels walnoten
  • 15 cherrytomaatjes
Boerenkoolpesto:
  • 450 gr Boerenkool (ontdooid)
  • 75 gr Parmezaanse kaas of pecorino
  • scheutje olijfolie
  • 80 gr pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Bereiding
Kook de pasta gaar. Maak ondertussen de boerenkoolpesto: laat de boerenkool goed uitlekken in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Gebruik je verse boerenkool dan kun je deze even kort bakken in een pan en daarna ook laten uitlekken.

boerenkoolpesto_pasta_01.jpg
boerenkoolpesto_pasta_02.jpg
boerenkoolpesto_pasta_03.jpg

Doe de boerenkool in een keukenmachine samen met ca 60 gr pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, scheutje olijfolie, snuf peper en zout. Mix dit tot een grove pesto. Is hij nog erg droog, voeg dan een extra scheutje olie toe.

boerenkoolpesto_pasta_04.jpg
boerenkoolpesto_pasta_05.jpg
boerenkoolpesto_pasta_06.jpg

Giet de pasta af en vang een kopje van het kookvocht op. Schep de boerenkoolpesto door de pasta met ongeveer een half kopje van het kookvocht zodat er een smeuïge pestosaus ontstaat. Voeg vervolgens de ricotta toe. Verwarm de rookworst en snijd in blokjes en schep door de pasta samen met wat grof gehakte walnoten. Serveer de pasta met wat tomaatjes, overgebleven pijnboompitten en eventueel wat extra kaas.

Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel