Ga naar de inhoud
Pasta met boerenkool en rookworst

Pasta met boerenkool en rookworst

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool. Met rookworst.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr pasta
  • 375 rookworst
  • 125 gr ricotta
  • 3 eetlepels walnoten
  • 15 cherrytomaatjes

Boerenkoolpesto:

  • 450 gr boerenkool ( ontdooid )
  • 75 gr Parmezaanse kaas of pecorino
  • scheutje olijfolie
  • 80 gr pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar. Maak ondertussen de boerenkoolpesto: laat de boerenkool goed uitlekken in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Gebruik je verse boerenkool dan kun je deze even kort bakken in een pan en daarna ook laten uitlekken.


    pasta-boerenkoolpesto www.leukerecepten.nl pasta-boerenkoolpesto www.leukerecepten.nl pasta-boerenkoolpesto www.leukerecepten.nl
  2. Doe de boerenkool in een keukenmachine samen met ca 60 gr pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, scheutje olijfolie, snuf peper en zout. Mix dit tot een grove pesto. Is hij nog erg droog, voeg dan een extra scheutje olie toe.


    pasta-pasta-boerenkoolpesto www.leukerecepten.nl www.jaimyskitchen.nl pasta-boerenkoolpesto www.leukerecepten.nl pasta-boerenkoolpesto www.leukerecepten.nl
  3. Giet de pasta af en vang een kopje van het kookvocht op. Schep de boerenkoolpesto door de pasta met ongeveer een half kopje van het kookvocht zodat er een smeuïge pestosaus ontstaat. Voeg vervolgens de ricotta toe. Verwarm de rookworst en snijd in blokjes en schep door de pasta samen met wat grof gehakte walnoten. Serveer de pasta met wat tomaatjes, overgebleven pijnboompitten en eventueel wat extra kaas.