Pasta boerenkoolpesto met rookworst

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool en rookworst.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Boerenkoolpesto:

Bereiding

 Kook de pasta gaar. Maak ondertussen de boerenkoolpesto: laat de boerenkool goed uitlekken in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Gebruik je verse boerenkool dan kun je deze even kort bakken in een pan en daarna ook laten uitlekken.

 Doe de boerenkool in een keukenmachine samen met ca 60 gr pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, scheutje olijfolie, snuf peper en zout. Mix dit tot een grove pesto. Is hij nog erg droog, voeg dan een extra scheutje olie toe.

 Giet de pasta af en vang een kopje van het kookvocht op. Schep de boerenkoolpesto door de pasta met ongeveer een half kopje van het kookvocht zodat er een smeuïge pestosaus ontstaat. Voeg vervolgens de ricotta toe. Verwarm de rookworst en snijd in blokjes en schep door de pasta samen met wat grof gehakte walnoten. Serveer de pasta met wat tomaatjes, overgebleven pijnboompitten en eventueel wat extra kaas.

62 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.