Pasta boerenkoolpesto met rookworst

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool en rookworst.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Boerenkoolpesto:

Bereiding

 Kook de pasta gaar. Maak ondertussen de boerenkoolpesto: laat de boerenkool goed uitlekken in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Gebruik je verse boerenkool dan kun je deze even kort bakken in een pan en daarna ook laten uitlekken.

 Doe de boerenkool in een keukenmachine samen met ca 60 gr pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, scheutje olijfolie, snuf peper en zout. Mix dit tot een grove pesto. Is hij nog erg droog, voeg dan een extra scheutje olie toe.

 Giet de pasta af en vang een kopje van het kookvocht op. Schep de boerenkoolpesto door de pasta met ongeveer een half kopje van het kookvocht zodat er een smeuïge pestosaus ontstaat. Voeg vervolgens de ricotta toe. Verwarm de rookworst en snijd in blokjes en schep door de pasta samen met wat grof gehakte walnoten. Serveer de pasta met wat tomaatjes, overgebleven pijnboompitten en eventueel wat extra kaas.

61 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.