Pasta bolognese taart

Serveer je pastagerecht eens op een originele manier met deze pastataart van rigatoni pasta en bolognesesaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje olie of boter in een grote pan. Voeg de bacon toe en bak 3 minuutjes mee. Voeg dan ook het gehakt toe en rul dit bruin. Giet de tomatensaus er bij en voeg de kruiden en verse basilicum toe.

 Kook de rigatoni net niet helemaal gaar in een grote pan met water en een snufje zout (ca 8 minuten). Vet de springvorm in en verdeel iets minder dan de helft van de bolognesesaus over de bodem. Steek de rigatoni er rechtop in en begin met een kring aan de buitenste zijde en werk zo naar binnen.

 Schep de rest van de saus er overheen en druk met een lepel wat in en rondom de rigatoni. Bestrooi de bovenzijde met de kaas en bak de pastataart ca 35 minuten in de oven. Laat hem iets afkoelen voordat je de springvorm los haalt. Lekker met een frisse salade of gegrilde groenten.

356 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.