Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta bolognese taart

Serveer je pastagerecht eens op een originele manier met deze pastataart van rigatoni pasta en bolognesesaus

Ingrediënten
  • 500 gr rigatoni pasta
  • Handje geraspte mozzarella of parmezaan
  • 1 liter tomatensaus (gezeefde tomaten)
  • 1 rode ui
  • 500 gr gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gr baconreepjes
  • peper en zout
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • verse basilicum
  • Boter of olie om te bakken en in te vetten
Materialen
  • Springvorm ( 24 cm)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje olie of boter in een grote pan. Voeg de bacon toe en bak 3 minuutjes mee. Voeg dan ook het gehakt toe en rul dit bruin. Giet de tomatensaus er bij en voeg de kruiden en verse basilicum toe.

Kook de rigatoni net niet helemaal gaar in een grote pan met water en een snufje zout (ca 8 minuten). Vet de springvorm in en verdeel iets minder dan de helft van de bolognesesaus over de bodem. Steek de rigatoni er rechtop in en begin met een kring aan de buitenste zijde en werk zo naar binnen.

Schep de rest van de saus er overheen en druk met een lepel wat in en rondom de rigatoni. Bestrooi de bovenzijde met de kaas en bak de pastataart ca 35 minuten in de oven. Laat hem iets afkoelen voordat je de springvorm los haalt. Lekker met een frisse salade of gegrilde groenten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×