Ga naar de inhoud
Pasta bolognese taart

Pasta bolognese taart

Serveer je pastagerecht eens op een originele manier met deze pastataart van rigatoni pasta en bolognesesaus

50 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr rigatoni pasta
  • Handje geraspte mozzarella of parmezaan
  • 1 liter tomatensaus ( gezeefde tomaten )
  • 1 rode ui
  • 500 gr gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gr baconreepjes
  • peper en zout
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • verse basilicum
  • Boter of olie om te bakken en in te vetten

Materialen

  • Springvorm ( 24 cm )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje olie of boter in een grote pan. Voeg de bacon toe en bak 3 minuutjes mee. Voeg dan ook het gehakt toe en rul dit bruin. Giet de tomatensaus er bij en voeg de kruiden en verse basilicum toe.


  2. Kook de rigatoni net niet helemaal gaar in een grote pan met water en een snufje zout (ca 8 minuten). Vet de springvorm in en verdeel iets minder dan de helft van de bolognesesaus over de bodem. Steek de rigatoni er rechtop in en begin met een kring aan de buitenste zijde en werk zo naar binnen.


  3. Schep de rest van de saus er overheen en druk met een lepel wat in en rondom de rigatoni. Bestrooi de bovenzijde met de kaas en bak de pastataart ca 35 minuten in de oven. Laat hem iets afkoelen voordat je de springvorm los haalt. Lekker met een frisse salade of gegrilde groenten.