Pasta bowl met gegrilde nectarine

Alles wat je wilt deze zomer is deze pasta bowl met onder andere gegrilde nectarine, maïs, geitenkaas en pistachenoten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de maïskolf ongeveer 5 minuten in een pan. Snijd de nectarine in plakjes. Giet de maïskolf af en bestrijk deze met wat olijfolie. Grill de nectarine en de maïskolf in een grillpan. Draai de maïskolf regelmatig om. Hij is klaar wanneer hij bruin is van de buitenkant, dit duurt ongeveer 10 minuten. De nectarine is klaar wanneer deze mooie grillstrepen heeft.

 Kook ondertussen de pasta gaar. Snijd de cherrytomaten in vieren en de basilicum fijn. Meng dit in een schaaltje met sap van 1/4e limoen, ½ eetlepel olijfolie en peper en zout. Maak van de courgette slierten met een spiraalsnijder. Meng ook deze met het sap van 1/4e limoen, ½ eetlepel olijfolie en peper en zout. Snijd de rode ui in halve ringen en hak de pistachenoten fijn.

 Wanneer de maïskolf klaar is, snijd de maïs van de kolf af. Wanneer de pasta gaar is, giet deze af en meng met een scheutje olijfolie.

 Maak de bowl op. Begin met een handje rucola, verdeel daarna de pasta, cherrytomaten, courgette, maïs, rode ui en nectarine over de bowl. Verkruimel de geitenkaas boven de bowl en maak af met de pistachenoten en balsamico creme.

 Tip: zijn er geen verse nectarines verkrijgbaar, vervang deze dan door mango of door fruit uit blik.

Pasta bowl met gegrilde nectarine
11 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.