Pasta met broccoli en zalm

Gezond en makkelijk pastarecept met broccolisaus, een gebakken stukje zalm en grove tomatensalsa

Ingrediënten 
500 gr broccoli, in roosjes
1 groentebouillionblokje
1 avocado
250 gr cherrytomaten
1 rode ui
Verse basilicum
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
1 eetlepel olijfolie
500 gr zalm, in moten
400 gr volkoren spaghetti
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Begin met het maken van de tomatensalsa. Snijd de tomaatjes in vieren en hak de ui fijn. Schep de tomaatjes, ui, grofgehakte basilicum en olijfolie door elkaar. Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.
 
pasta brocolli en zalm 01
pasta brocolli en zalm 01
pasta brocolli en zalm 01
Breng ongeveer een 1 liter water met de bouillonblok aan de kook. Voeg de broccoli toe en doe de deksel op de pan. Kook ongeveer 6 a 7 minuten tot ook de steeltjes zacht beginnen te worden. Giet de broccoli af maar vang het kookvocht op. Houd 1/3 van de roosjes apart en doe de rest terug in de pan. Voeg een scheutje van het kookvocht aan de broccoli in de pan en pureer met de staafmixer fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee. Als het mengsel nog erg dik is kun je er wat extra kookvocht aan toe voegen.
 
pasta brocolli en zalm 01
pasta brocolli en zalm 01
pasta brocolli en zalm 01
Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten mooi bruin en gaar van binnen. Schep de broccolisaus door de pasta en verwarm eventueel nog even in de pan. Schep de overgebleven broccoliroosjes er door. Serveer de pasta met de gebakken zalm en de tomatensalsa. Bestrooi met pijnboompitten.

 

 

167 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.