Pasta met broccoli en zalm
Gezond en makkelijk pastarecept met broccolisaus, een gebakken stukje zalm en grove tomatensalsa
Ingrediënten
500 gr broccoli, in roosjes
1 groentebouillionblokje
1 avocado
250 gr cherrytomaten
1 rode ui
Verse basilicum
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
1 eetlepel olijfolie
500 gr zalm, in moten
400 gr volkoren spaghetti
Materialen
Staafmixer
Bereiding
Begin met het maken van de tomatensalsa. Snijd de tomaatjes in vieren en hak de ui fijn. Schep de tomaatjes, ui, grofgehakte basilicum en olijfolie door elkaar. Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.






Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten mooi bruin en gaar van binnen. Schep de broccolisaus door de pasta en verwarm eventueel nog even in de pan. Schep de overgebleven broccoliroosjes er door. Serveer de pasta met de gebakken zalm en de tomatensalsa. Bestrooi met pijnboompitten.