Pasta met zalm en broccoli
Gezond en makkelijk pastarecept met broccolisaus, een gebakken stukje zalm en grove tomatensalsa. En ook nog eens erg lekker!
1 U
Ingrediënten
Voor personen
-
500 gr broccoli ( in roosjes )
-
1 groentebouillionblokje
-
1 avocado
-
250 gr cherrytomaten
-
1 rode ui
-
verse basilicum
-
2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
-
1 eetlepel olijfolie
-
500 gr zalm ( in moten )
-
400 gr volkoren spaghetti
Materialen
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Begin met het maken van de tomatensalsa. Snijd de tomaatjes in vieren en hak de ui fijn. Schep de tomaatjes, ui, grofgehakte basilicum en olijfolie door elkaar.
-
Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.
-
Breng ongeveer 1 liter water met het bouillonblok aan de kook. Voeg de broccoli toe en doe de deksel op de pan. Kook ongeveer 6 a 7 minuten tot ook de steeltjes zacht beginnen te worden. Giet de broccoli af maar vang het kookvocht op. Houd 1/3 van de roosjes apart en doe de rest terug in de pan.
-
Voeg een scheutje van het kookvocht aan de broccoli in de pan en pureer met de staafmixer fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee. Als het mengsel nog erg dik is kun je er wat extra kookvocht aan toe voegen.
-
Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten mooi bruin en gaar van binnen.
-
Schep de broccolisaus door de pasta en verwarm eventueel nog even in de pan. Schep de overgebleven broccoliroosjes erdoor. Serveer de pasta met de gebakken zalm en de tomatensalsa. Bestrooi met pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
203 stemmen
Ook lekker