Pasta met broccoli en zalm

Gezond en makkelijk pastarecept met broccolisaus, een gebakken stukje zalm en grove tomatensalsa

Ingrediënten 
500 gr broccoli, in roosjes
1 groentebouillionblokje
1 avocado
250 gr cherrytomaten
1 rode ui
Verse basilicum
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
1 eetlepel olijfolie
500 gr zalm, in moten
400 gr volkoren spaghetti
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Begin met het maken van de tomatensalsa. Snijd de tomaatjes in vieren en hak de ui fijn. Schep de tomaatjes, ui, grofgehakte basilicum en olijfolie door elkaar. Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.
 
pasta brocolli en zalm 01
pasta brocolli en zalm 01
pasta brocolli en zalm 01
Breng ongeveer een 1 liter water met de bouillonblok aan de kook. Voeg de broccoli toe en doe de deksel op de pan. Kook ongeveer 6 a 7 minuten tot ook de steeltjes zacht beginnen te worden. Giet de broccoli af maar vang het kookvocht op. Houd 1/3 van de roosjes apart en doe de rest terug in de pan. Voeg een scheutje van het kookvocht aan de broccoli in de pan en pureer met de staafmixer fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee. Als het mengsel nog erg dik is kun je er wat extra kookvocht aan toe voegen.
 
pasta brocolli en zalm 01
pasta brocolli en zalm 01
pasta brocolli en zalm 01
Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten mooi bruin en gaar van binnen. Schep de broccolisaus door de pasta en verwarm eventueel nog even in de pan. Schep de overgebleven broccoliroosjes er door. Serveer de pasta met de gebakken zalm en de tomatensalsa. Bestrooi met pijnboompitten.

 

 

164 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.