
Pasta met gamba’s in romige saus
Dit pasta gerecht is lekker romig en fris door de toevoeging van citroensap. Een heerlijke combinatie met garnalen en knapperige groene aspergetips.
30 M mimuten
Ingrediƫnten: Pasta gambas
Voor personen
-
400 gram spaghetti ( volkoren )
-
500 gr gambaās ( voorgekookt )
-
200 gr aspergetips
-
130 gr zongedroogde tomaatjes
-
2 uien
-
5 teentjes knoflook
-
500 ml kookroom
-
200 ml droge witte wijn
-
1 citroen
-
peper en zout
-
olie om in te bakken
-
optioneel: maĆÆzena
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pasta gambas
-
Snipper de ui fijn en hak de knoflook. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Snijd de uiteinden van de aspergetips er af en voeg de asperges toe aan de pan. Blus direct af met witte wijn en laat de alcohol in ongeveer 3 minuten verdampen. Voeg dan de kookroom en zongedroogde tomaatjes toe. Laat ongeveer 5-10 minuten pruttelen en indikken. Indien de saus te vloeibaar is kun je maĆÆzena toevoegen voor een dikkere saus. Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de verpakking.
-
Voeg als laatste de voorgekookte gambaās toe aan de roomsaus en breng op smaak met veel zwarte peper, zout en citroensap. Verwarm nog 5 minuten en serveer de garnalen met groenten en de saus met de spaghetti.
-
Tips: de aspergetips zijn ook goed te vervangen door andere soorten groenten. Denk aan spinazie, peultjes of paprika. Als je niet van eten met je handen houdt, dan kun je ook gepelde gambaās/garnalen kopen.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
111 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 703
- vet 29 gr
- verzadigd vet 13 gr
- koolhydraten 65 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 38 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker