Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met garnalen in romige saus

Dit pasta gerecht is lekker romig en fris door de toevoeging van citroensap. Een heerlijke combinatie met garnalen en knapperige groene aspergetips.

Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti (volkoren)
  • 500 gr garnalen/gamba's (voorgekookt)
  • 200 gr aspergetips
  • 130 gr zongedroogde tomaatjes
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 500 ml kookroom
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • optioneel: maïzena

Bereiding
Snipper de ui fijn en hak de knoflook. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Snijd de uiteinden van de aspergetips er af en voeg de asperges toe aan de pan. Blus direct af met witte wijn en laat de alcohol in ongeveer 3 minuten verdampen. Voeg dan de kookroom en zongedroogde tomaatjes toe. Laat ongeveer 5-10 minuten pruttelen en indikken. Indien de saus te vloeibaar is kun je maïzena toevoegen voor een dikkere saus. Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de verpakking.

romige-garnalen-4.jpg
romige-garnalen-5.jpg
romige-garnalen-3.jpg
romige-garnalen.jpg

Voeg als laatste de voorgekookte garnalen toe aan de roomsaus en breng op smaak met veel zwarte peper, zout en citroensap. Verwarm nog 5 minuten en serveer de garnalen met groenten en de saus met de spaghetti.

Tips: de aspergetips zijn ook goed te vervangen door andere soorten groenten. Denk aan spinazie, peultjes of paprika. Als je niet van eten met je handen houdt, dan kun je ook gepelde garnalen kopen.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (28 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x wereld stamppotjes
  • Hoofdgerecht
Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Mexicaanse stamppot met bonen

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Gezonde appel cakejes
Andijviestamppot met gerookte kip
Bietensalade met feta
Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham
Thaise courgette noedels met omeletrol