Pasta met gamba's in romige saus

Dit pasta gerecht is lekker romig en fris door de toevoeging van citroensap. Een heerlijke combinatie met garnalen en knapperige groene aspergetips.

Hoofdgerecht 30 mimuten

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en hak de knoflook. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Snijd de uiteinden van de aspergetips er af en voeg de asperges toe aan de pan. Blus direct af met witte wijn en laat de alcohol in ongeveer 3 minuten verdampen. Voeg dan de kookroom en zongedroogde tomaatjes toe. Laat ongeveer 5-10 minuten pruttelen en indikken. Indien de saus te vloeibaar is kun je maïzena toevoegen voor een dikkere saus. Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de verpakking.

  2. Voeg als laatste de voorgekookte gamba's toe aan de roomsaus en breng op smaak met veel zwarte peper, zout en citroensap. Verwarm nog 5 minuten en serveer de garnalen met groenten en de saus met de spaghetti.

  3. Tips: de aspergetips zijn ook goed te vervangen door andere soorten groenten. Denk aan spinazie, peultjes of paprika. Als je niet van eten met je handen houdt, dan kun je ook gepelde gamba's/garnalen kopen.

  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
100 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Uit onze shop