Pasta met gamba’s in romige saus

Dit pasta gerecht is lekker romig en fris door de toevoeging van citroensap. Een heerlijke combinatie met garnalen en knapperige groene aspergetips.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snipper de ui fijn en hak de knoflook. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Snijd de uiteinden van de aspergetips er af en voeg de asperges toe aan de pan. Blus direct af met witte wijn en laat de alcohol in ongeveer 3 minuten verdampen. Voeg dan de kookroom en zongedroogde tomaatjes toe. Laat ongeveer 5-10 minuten pruttelen en indikken. Indien de saus te vloeibaar is kun je maïzena toevoegen voor een dikkere saus. Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de verpakking.

 Voeg als laatste de voorgekookte gamba's toe aan de roomsaus en breng op smaak met veel zwarte peper, zout en citroensap. Verwarm nog 5 minuten en serveer de garnalen met groenten en de saus met de spaghetti.

 Tips: de aspergetips zijn ook goed te vervangen door andere soorten groenten. Denk aan spinazie, peultjes of paprika. Als je niet van eten met je handen houdt, dan kun je ook gepelde gamba's/garnalen kopen.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

97 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.