Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met spek en peer

Verrassend pastarecept van gebakken spekjes met peer in een romige saus met walnoten, perfect voor in de herfst!

Ingrediënten
  • 250 gr ravioli (met kaas of paddestoelen vulling)
  • 125 gr spekjes
  • 1 peer
  • 3 eetlepels creme fraiche
  • 2 eetlepels walnoten
  • snuf tijm
  • Snuf peper
  • rucola

Bereiding
Kook de ravioli gaar in een pan met water. Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan. Snijd de peer in stukjes (je kunt de schil eraan laten zitten) en voeg toe aan de spekjes in de pan.

Schep de creme fraiche erdoor en breng het romige mengsel op smaak met peper en tijm. Schep de ravioli er door. Hak de walnoten grof en voeg als laatste toe aan de pasta. Garneer de pasta met wat rucola.

 

pasta-met-spek-en-peer

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×