Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met tomaat en tonijn

Lekker voor doordeweeks : pasta met tomatensaus met tonijn, courgette en verse basilicum

Ingrediënten
1 uitje 0,10
1 rode peper 0,30
2 blikken of pakken tomatenblokjes a 400 gr 2 x 0,45 = 0,90
2 x 160 gr tonijn in olie uit blik 2 x 1,59 = 3,18
400 gr pasta 0,80
1 citroen 0,35
1 courgette 0,79
Verse blaadjes basilicum 0,50
75 gr geraspte kaas 0,85
 
In huis:
Peper en zout
Snufje kaneel
Olijfolie
 
Bereiding
Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes, hak de rest fijn. Snipper ook het uitje. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote pan fruit de rode peper en de ui met een klein snufje kaneel. (klinkt misschien raar maar kaneel is erg lekker in dit recept). Hak de courgette in blokjes en bak 3 minuutjes mee.
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
Voeg de tomatenblokjes en de tonijn toe en breng op smaak met een beetje peper en zout. Laat 20 min zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta gaar en giet af. Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit, voeg de rasp en het sap toe aan de tomatensaus.
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
Hak de basilicum grof en voeg samen met de helft van de parmezaanse kaas toe aan de saus. Schep de pasta er door en serveer met de rest van de kaas en wat basilicumblaadjes.
 

Beoordeling (161 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst