Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met tomaat en tonijn

Lekker voor doordeweeks : pasta met tomatensaus met tonijn, courgette en verse basilicum

Ingrediënten
1 uitje 0,10
1 rode peper 0,30
2 blikken of pakken tomatenblokjes a 400 gr 2 x 0,45 = 0,90
2 x 160 gr tonijn in olie uit blik 2 x 1,59 = 3,18
400 gr pasta 0,80
1 citroen 0,35
1 courgette 0,79
Verse blaadjes basilicum 0,50
75 gr geraspte kaas 0,85
 
In huis:
Peper en zout
Snufje kaneel
Olijfolie
 
Bereiding
Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes, hak de rest fijn. Snipper ook het uitje. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote pan fruit de rode peper en de ui met een klein snufje kaneel. (klinkt misschien raar maar kaneel is erg lekker in dit recept). Hak de courgette in blokjes en bak 3 minuutjes mee.
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
Voeg de tomatenblokjes en de tonijn toe en breng op smaak met een beetje peper en zout. Laat 20 min zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta gaar en giet af. Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit, voeg de rasp en het sap toe aan de tomatensaus.
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
Hak de basilicum grof en voeg samen met de helft van de parmezaanse kaas toe aan de saus. Schep de pasta er door en serveer met de rest van de kaas en wat basilicumblaadjes.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×