Pasta met tomaat en tonijn

Lekker voor doordeweeks: pasta met tomatensaus met tonijn, courgette en verse basilicum en bovendien budgetproof!
Ingrediënten
1 uitje
1 rode peper
2 blikken of pakken tomatenblokjes a 400 gr
2 x 160 gr tonijn in olie uit blik
400 gr pasta
1 citroen
1 courgette
Verse blaadjes basilicum
75 gr geraspte kaas
Peper en zout
Snufje kaneel
Olijfolie
 
Bereiding
Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes, hak de rest fijn. Snipper ook het uitje. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote pan fruit de rode peper en de ui met een klein snufje kaneel. (klinkt misschien raar maar kaneel is erg lekker in dit recept). Hak de courgette in blokjes en bak 3 minuutjes mee.
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
Voeg de tomatenblokjes en de tonijn toe en breng op smaak met een beetje peper en zout. Laat 20 min zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta gaar en giet af. Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit, voeg de rasp en het sap toe aan de tomatensaus.
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
pasta tonijn 01
Hak de basilicum grof en voeg samen met de helft van de parmezaanse kaas toe aan de saus. Schep de pasta er door en serveer met de rest van de kaas en wat basilicumblaadjes.
 
 
Vind je dit leuk?
573 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!