Pasta met verse vijgen

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en ricotta

Ingrediënten
150 gr pancetta
350 gr spaghetti
250 gr ricotta
Rasp en sap van ½ citroen
1 klein uitje
2 eetl olijfolie
1 eetl balsamicoazijn
1 teentje knoflook
handje verse basilicum
3 verse vijgen
100 ml room
60 gr walnoten, grof gehakt
Zwarte peper
 
Bereiding:
Snij de pancetta in reepjes en bak deze in een grote pan licht bruin. Hak de ui en knoflook fijn en voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee. Verhit in een andere pan een ruime hoeveelheid water en kook de spaghetti in 10 tot 12 min al dente.
 
pasta verse vijgen1
pasta verse vijgen1
pasta verse vijgen1
Rasp ongeveer de helft van de schil van de citroen en voeg toe aan de pancetta en ui. Voeg ook de citroensap toe. Schenk de room er bij en roer het mengsel goed door. Giet de spaghetti af en vang wat kookvocht op. Voeg ongeveer 150 ml kookvocht toe aan de roomsaus. Scheur de basilcium in stukken en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met wat zwarte peper.
 
pasta verse vijgen1
pasta verse vijgen1
pasta verse vijgen1
Schep de spaghetti door de saus totdat alles goed bedekt is. Schep als laatste de walnoten er door. Roer de balsamicoazijn en olijfolie door elkaar in een komemetje. Snijd de vijgen in vieren en bestrijk met het mengsel. Grill ze 2 min aan beide kanten in een (grill)pan. Let op dat ze niet al te veel blijven plakken aan de pan. Schep de spaghetti op een bord en schep wat ricotta er op. Serveer met de gegerilde vijgen.

 

 

20 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.