Pasta met verse vijgen

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en ricotta

Ingrediënten
150 gr pancetta
350 gr spaghetti
250 gr ricotta
Rasp en sap van ½ citroen
1 klein uitje
2 eetl olijfolie
1 eetl balsamicoazijn
1 teentje knoflook
handje verse basilicum
3 verse vijgen
100 ml room
60 gr walnoten, grof gehakt
Zwarte peper
 
Bereiding:
Snij de pancetta in reepjes en bak deze in een grote pan licht bruin. Hak de ui en knoflook fijn en voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee. Verhit in een andere pan een ruime hoeveelheid water en kook de spaghetti in 10 tot 12 min al dente.
 
pasta verse vijgen1
pasta verse vijgen1
pasta verse vijgen1
Rasp ongeveer de helft van de schil van de citroen en voeg toe aan de pancetta en ui. Voeg ook de citroensap toe. Schenk de room er bij en roer het mengsel goed door. Giet de spaghetti af en vang wat kookvocht op. Voeg ongeveer 150 ml kookvocht toe aan de roomsaus. Scheur de basilcium in stukken en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met wat zwarte peper.
 
pasta verse vijgen1
pasta verse vijgen1
pasta verse vijgen1
Schep de spaghetti door de saus totdat alles goed bedekt is. Schep als laatste de walnoten er door. Roer de balsamicoazijn en olijfolie door elkaar in een komemetje. Snijd de vijgen in vieren en bestrijk met het mengsel. Grill ze 2 min aan beide kanten in een (grill)pan. Let op dat ze niet al te veel blijven plakken aan de pan. Schep de spaghetti op een bord en schep wat ricotta er op. Serveer met de gegerilde vijgen.

 

 

22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.