Pasta met verse vijgen

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en romige ricotta

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de pancetta in reepjes en bak deze in een grote pan lichtbruin. Hak de ui en knoflook fijn en voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.

Verhit in een andere pan een ruime hoeveelheid water en kook de spaghetti in 10 tot 12 min al dente of volgens de verpakking van de spaghetti.

Rasp ongeveer de helft van de schil van de citroen en voeg toe aan de pancetta en ui. Voeg ook het citroensap toe. Schenk de room erbij en roer het mengsel goed door.

Giet de spaghetti af en vang wat kookvocht op. Voeg ongeveer 150 ml kookvocht toe aan de roomsaus.

Scheur de basilicum in stukken en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met wat zwarte peper.

Schep de spaghetti door de saus totdat alles goed bedekt is. Schep als laatste de grof gehakte walnoten erdoor.

Roer de balsamicoazijn en olijfolie door elkaar in een kommetje. Snijd de vijgen in vieren en bestrijk met het mengsel. Grill ze 2 min aan beide kanten in een (grill)pan. Let op dat ze niet al te veel blijven plakken aan de pan.

Schep de spaghetti op een bord en schep wat ricotta erop. Serveer met de gegrilde vijgen.

24 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!