Tortellini soep
Lekker als hoofdgerecht of als stevige lunch: snelle groentesoep met tortellini pasta, wortel en spinazie
Ingrediënten
1,5 liter water
1 ui
2 eetl olijfolie
200 gr wortel
250 gr tortelini met kaasvulling
4 bosuitjes
3 teentjes knoflook
150 gr verse spinazie
3 groente bouillionblokjes
3 sneetjes brood
Bereiding
Kook de tortelini gaar in een ruime hoeveelheid water en giet af. Verhit 1 eetl olijfolie in een koekenpan en bak 1 teentje fijngehakte knoflook aan. Snijd de korstjes van het brood en snijd de rest in stukken. Bak de stukjes brood in de pan met knoflook krokant.




Hak de ui in ringen en 2 teentjes knoflook fijn en fruit in de olijfolie in een soeppan. Snijd de wortel in stukjes en bosui in ringetjes en voeg toe aan de pan en bak 3 minuten mee. Blus af met water en breng aan de kook. Los de bouillonblokjes op in het water. Voeg de spinazie toe en wacht 2 min totdat deze wat geslonken is. Voeg de tortelini toe en verwarm kort mee in de soep. Serveer de soep met de krokante croutons