Verse tortellini soep
Goed gevulde maaltijdsoep met tortellini pasta, groenten in een romige tomatensaus met Italiaanse twist.
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 ui
-
200 gr wortel
-
2 teentjes knoflook
-
1 paprika
-
800 ml tomatenblokjes
-
70 gr tomatenpuree
-
800 ml groentebouillon
-
1 theelepel gedroogde oregano
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
1 theelepel paprikapoeder
-
220 gr tortellini
-
100 ml kookroom
-
olie om in te bakken
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze in een soeppan in een klein beetje olie.
-
Snijd de wortel in kleine stukjes en de paprika in reepjes. Voeg deze toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
-
Doe de tomatenpuree erbij en bak ook een minuutje mee, hierdoor wordt hij iets zoeter van smaak. Doe vervolgens de oregano, tijm en paprikapoeder erbij en roer door.
-
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon erbij en breng de soep zachtjes aan de kook.
-
Doe de tortellini erbij, check op de verpakking hoe lang deze moet koken.
-
Als de tortellini beetgaar is doe je de kookroom erbij. Breng de tortellini soep eventueel op smaak met een extra snuf zwarte peper.
-
Tip: deze soep kun je ook heel goed invriezen.
-
Je kunt deze soep als hoofdgerecht eten, maar ook als stevige lunch.
Heeft het gesmaakt?
222 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Pasta recepten