Tortellini soep

Lekker als hoofdgerecht of als stevige lunch: snelle groentesoep met tortellini pasta, wortel en spinazie

Ingrediënten
1,5 liter water
1 ui
2 eetl olijfolie
200 gr wortel
250 gr tortelini met kaasvulling
4 bosuitjes
3 teentjes knoflook
150 gr verse spinazie
3 groente bouillionblokjes
3 sneetjes brood
 
Bereiding
Kook de tortelini gaar in een ruime hoeveelheid water en giet af. Verhit 1 eetl olijfolie in een koekenpan en bak 1 teentje fijngehakte knoflook aan. Snijd de korstjes van het brood en snijd de rest in stukken. Bak de stukjes brood in de pan met knoflook krokant.
 
tortellini soep 01tortellini soep 01tortellini soep 01 tortellini soep 01
Hak de ui in ringen en 2 teentjes knoflook fijn en fruit in de olijfolie in een soeppan. Snijd de wortel in stukjes en bosui in ringetjes en voeg toe aan de pan en bak 3 minuten mee. Blus af met water en breng aan de kook. Los de bouillonblokjes op in het water. Voeg de spinazie toe en wacht 2 min totdat deze wat geslonken is. Voeg de tortelini toe en verwarm kort mee in de soep. Serveer de soep met de krokante croutons

 

 

66 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!