Ga naar de inhoud
Verse tortellini soep

Verse tortellini soep

Goed gevulde maaltijdsoep met tortellini pasta, groenten in een romige tomatensaus met Italiaanse twist.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 ui
  • 200 gr wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 800 ml tomatenblokjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 220 gr tortellini
  • 100 ml kookroom
  • olie om in te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze in een soeppan in een klein beetje olie.


  2. Snijd de wortel in kleine stukjes en de paprika in reepjes. Voeg deze toe aan de pan en bak een paar minuten mee.


  3. Doe de tomatenpuree erbij en bak ook een minuutje mee, hierdoor wordt hij iets zoeter van smaak. Doe vervolgens de oregano, tijm en paprikapoeder erbij en roer door.


  4. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon erbij en breng de soep zachtjes aan de kook.


  5. Doe de tortellini erbij, check op de verpakking hoe lang deze moet koken.


  6. Als de tortellini beetgaar is doe je de kookroom erbij. Breng de tortellini soep eventueel op smaak met een extra snuf zwarte peper.


  7. Tip: deze soep kun je ook heel goed invriezen.


  8. Je kunt deze soep als hoofdgerecht eten, maar ook als stevige lunch.