Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met zeevruchten

Lekkere spaghetti met zeevruchten, garnalen en mosselen gekookt in witte wijn

 
Ingrediënten:
400 gr spaghetti 
200 gr zeevruchten
100 gr garnalen
500 gr mosselen 
200 ml witte wijn 
2 teentjes koflook
1 rode peper
1 ui, gesnipperd
Zout en peper
Scheut olijfolie
Verse peterselie
 
Bereiding:
Kook de spaghetti in een ruime hoeveelheid water met een scnufje zout gaar. Was de mosselen en tik ze een voor een op het aanrecht. Als de schelp niet dicht gaat dan zijn ze niet goed en moet je ze weggooien. Doe de mosselen in een grote (mossel)pan en kook ze 8 minuten in ongeveer in 200 ml witte wijn gaar. Tussendoor schud je de pan een aantal keer door elkaar. Mosselen die dicht zijn gebleven na het koken zijn niet goed dus die verwijder je. Giet het kookvocht van de mosselen in een zeef met schone theedoek. Hak de knoflook en rode peper fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook, ui en rode peper een minuutje. Voeg de zeevruchten en garnalen toe. Bak deze 3 minuten en voeg 100 ml van het gezeefde kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de spaghetti voorzichtig met de zeevruchten en warm nog een minuutje door. Hak de peterselie fijn en roer door de pasta. Schep de spaghetti op borden en verdeel de mossels er over. 
 
 
Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel