Pasta met mosselen en garnalen

Lekkere spaghetti met garnalen en mosselen gekookt in witte wijn
Ingrediënten:
400 gr spaghetti
100 gr garnalen
500 gr mosselen
200 ml witte wijn
2 teentjes koflook
1 rode peper
1 ui, gesnipperd
Zout en peper
Scheut olijfolie
Verse peterselie
Optioneel: 200 gr extra zeevruchten zoals coquilles en inktvis
Bereiding:
Kook de spaghetti in een ruime hoeveelheid water met een scnufje zout gaar. Was de mosselen en tik ze een voor een op het aanrecht. Als de schelp niet dicht gaat dan zijn ze niet goed en moet je ze weggooien. Doe de mosselen in een grote (mossel)pan en kook ze 8 minuten in ongeveer in 200 ml witte wijn gaar. Tussendoor schud je de pan een aantal keer door elkaar. Mosselen die dicht zijn gebleven na het koken zijn niet goed dus die verwijder je. Giet het kookvocht van de mosselen in een zeef met schone theedoek. Hak de knoflook en rode peper fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook, ui en rode peper een minuutje. Voeg de zeevruchten en garnalen toe. Bak deze 3 minuten en voeg 100 ml van het gezeefde kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de spaghetti voorzichtig met de zeevruchten en warm nog een minuutje door. Hak de peterselie fijn en roer door de pasta. Schep de spaghetti op borden en verdeel de mosselen er over.
46 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.