Pasta met zeevruchten

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout gaar.

  2. Was de mosselen en tik ze een voor een op het aanrechtblad. Als de schelp niet dicht gaat dan zijn ze niet goed en moet je ze weggooien.

  3. Doe de mosselen in een grote (mossel)pan en kook ze 8 minuten in ongeveer in 200 ml witte wijn gaar. Tussendoor schud je de pan een aantal keer door elkaar. Mosselen die dicht zijn gebleven na het koken zijn niet goed dus die verwijder je. Giet het kookvocht van de mosselen in een zeef met schone theedoek.

  4. Hak de knoflook en rode peper fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook, ui en rode peper een minuutje.

  5. Voeg de zeevruchten en garnalen toe. Bak deze 3 minuten en voeg 100 ml van het gezeefde kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Meng de spaghetti voorzichtig met de zeevruchten en warm nog een minuutje door. Hak de peterselie fijn en roer door de pasta. Schep de spaghetti op borden en verdeel de mosselen er over.

  7. Tip: voeg ook eens coquilles en/of inktvis toe aan deze pasta met zeevruchten

Heeft het gesmaakt?
49 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!