Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met mosselen en garnalen

Lekkere spaghetti met garnalen en mosselen gekookt in witte wijn
Ingrediënten:
400 gr spaghetti
100 gr garnalen
500 gr mosselen
200 ml witte wijn
2 teentjes koflook
1 rode peper
1 ui, gesnipperd
Zout en peper
Scheut olijfolie
Verse peterselie
Optioneel: 200 gr extra zeevruchten zoals coquilles en inktvis
Bereiding:
Kook de spaghetti in een ruime hoeveelheid water met een scnufje zout gaar. Was de mosselen en tik ze een voor een op het aanrecht. Als de schelp niet dicht gaat dan zijn ze niet goed en moet je ze weggooien. Doe de mosselen in een grote (mossel)pan en kook ze 8 minuten in ongeveer in 200 ml witte wijn gaar. Tussendoor schud je de pan een aantal keer door elkaar. Mosselen die dicht zijn gebleven na het koken zijn niet goed dus die verwijder je. Giet het kookvocht van de mosselen in een zeef met schone theedoek. Hak de knoflook en rode peper fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook, ui en rode peper een minuutje. Voeg de zeevruchten en garnalen toe. Bak deze 3 minuten en voeg 100 ml van het gezeefde kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de spaghetti voorzichtig met de zeevruchten en warm nog een minuutje door. Hak de peterselie fijn en roer door de pasta. Schep de spaghetti op borden en verdeel de mosselen er over.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×