Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pastaschotel caprese

Alle ingrediënten van een salade caprese gecombineerd in een lekkere ovenschotel met pasta

Ingrediënten
  • 300 gr pasta
  • 130 gr gedroogde tomaatjes (1 bakje)
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 2 in bollen mozzarella (stukjes)
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
  • Olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta al dente in een pan met water. Giet af en doe deze in een ovenschaal. Snijd de courgette in blokjes en schep samen met een scheutje olijfolie, de tomaatjes, 1 bol mozzarella, pijnboompitten, wat verse basilicum, peper en zout door de pasta.

caprese_schotel_01.jpg
caprese_schotel_02.jpg
caprese_schotel_03.jpg

Dek de schotel af met de andere bol mozzarella in stukjes. Zet de ovenschaal 20 minuutjes in de oven tot de mozzarella mooi gesmolten is. Serveer met een salade of voeg nog wat extra groenten toe aan de schotel. Ook lekker met wat pesto door de pasta.

Beoordeling (204 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm