Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pastaschotel caprese

Alle ingrediënten van een salade caprese gecombineerd in een lekkere ovenschotel met pasta

Ingrediënten
  • 300 gr pasta
  • 130 gr gedroogde tomaatjes (1 bakje)
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 2 in bollen mozzarella (stukjes)
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
  • Olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta al dente in een pan met water. Giet af en doe deze in een ovenschaal. Snijd de courgette in blokjes en schep samen met een scheutje olijfolie, de tomaatjes, 1 bol mozzarella, pijnboompitten, wat verse basilicum, peper en zout door de pasta.

caprese_schotel_01.jpg
caprese_schotel_02.jpg
caprese_schotel_03.jpg

Dek de schotel af met de andere bol mozzarella in stukjes. Zet de ovenschaal 20 minuutjes in de oven tot de mozzarella mooi gesmolten is. Serveer met een salade of voeg nog wat extra groenten toe aan de schotel. Ook lekker met wat pesto door de pasta.

Beoordeling (192 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus