Pastaschotel met geroosterde pompoen

Ontdek deze heerlijke ovenschotel met pasta en geroosterde pompoen, perfect voor een gezellige avondmaaltijd. Proef de combinatie van smeuïge mozzarella, kruidige saus en knapperige walnoten! Dit makkelijke en vegetarische herfstgerecht staat op tafel in slechts 60 minuten.

Hoofdgerecht 15 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie, oregano, peper en zout en rooster ze in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

  2. Terwijl de pompoen in de oven zit, kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking maar houd het iets ‘al dente’.

  3. In een aparte pan, fruit je de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook totdat de ui glazig is. Voeg de geroosterde pompoen toe. En vervolgens de pasta.

  4. Voeg dan de tomaten Frito toe, breng nog op smaak met peper, zout en eventueel een beetje chili. Laat dit op laag vuur een paar minuten sudderen.

  5. Schep het pasta mengsel voor de helft in een ovenschaal. Leg de helft van de plakjes mozzarella bovenop en strooi de helft van de grof gehakte walnoten erover.

  6. Dek af met nog een laag pasta, mozzarella en walnoten

  7. Zet de ovenschotel in de oven en bak nog eens 25 minuten, of totdat de mozzarella mooi gesmolten en lichtjes goudbruin is.

  8. Haal de ovenschotel uit de oven en laat het een paar minuten rusten voordat je het serveert. Eet smakelijk!

Heeft het gesmaakt?
44 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!