
Pitabroodje caprese
Een klassieke Italiaanse combi van tomaat, mozzarella en basilicum op een pitabroodje met stukjes kruidige kip. Een lekkere en snelle maaltijd.
20 M
Ingrediƫnten: Pitabroodje caprese
Voor stuks
-
5 grote pitabroodjes
-
2 kipfilets
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
3 tomaten
-
Handje sla
-
verse basilicum
-
2 bollen mozzarella
-
2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pitabroodje caprese
-
Bestrooi de blokjes kip met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
-
Bak de kip in een koekenpan met een beetje olie gaar.
-
Bak ondertussen ook de pitabroodjes af.
-
Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes.
-
Snijd de pitabroodjes open en verdeel er wat sla over. Beleg met wat plakjes tomaat en mozzarella.
-
Verdeel er wat blokjes gebakken kip over en wat pijnboompitten. Maak de pitabroodjes caprese af met wat verse basilicum.
Heeft het gesmaakt?
148 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 450
- vet 20 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 40 gr
- w.v. suikers 4.5 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 30 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker