Ga naar de inhoud
Pitabroodje caprese

Pitabroodje caprese

Een klassieke Italiaanse combi van tomaat, mozzarella en basilicum op een pitabroodje met stukjes kruidige kip. Een lekkere en snelle maaltijd.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 5 grote pitabroodjes
  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 3 tomaten
  • Handje sla
  • verse basilicum
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bestrooi de blokjes kip met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder.


  2. Bak de kip in een koekenpan met een beetje olie gaar.


  3. Bak ondertussen ook de pitabroodjes af.


    pita_caprese
  4. Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes.


  5. Snijd de pitabroodjes open en verdeel er wat sla over. Beleg met wat plakjes tomaat en mozzarella.


  6. Verdeel er wat blokjes gebakken kip over en wat pijnboompitten. Maak de pitabroodjes caprese af met wat verse basilicum.