Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pastinaak wortel stamppot

Heerlijke stamppot met extra veel groenten en op smaak gebracht met tijm en mosterd

Ingredienten
600 gr pastinaak
600 gr wortel
2 uien
1 teentje knoflook
1 theel tijm
2 eetl mosterd
Scheutje melk
20 gr boter
 
Materialen
Stamper
 
Bereiding
Schil de pastinaken en de wortels en snijd ze in stukjes. Kook ze in 20 -25 min in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout gaar. Snipper ondertussen de uien en knoflook. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook bruin. Voeg de tijm toe aan de uien en bak even mee.
 
pastinaak stamppot 01
pastinaak stamppot 01
pastinaak stamppot 01
pastinaak stamppot 01
Giet de wortels en pastinaken af en doe ze terug in de pan. Stamp ze fijn en voeg de mosterd en het uienmengsel met de boter en vocht uit de pan toe. Schenk een beetje melk erbij totdat de stamppot lekker smeuïg is. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Lekker met een rookworst of gehaktbal.

 

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×