Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pittige aardappeltjes uit de oven

Pittig gekruide aardappeltjes met citroenmayonaise, lekker bij vlees, vis of als snack

Ingrediënten
  • 450 gr aardappelpartjes in schil
  • Flinke snuf chilipoeder
  • 1 eetlepel olie (zonnebloem)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snuf peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 bakje mayonaise

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aardappeltjes in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, chili, knoflookpoeder, peper en zout. Verdeel ze daarna over de bakplaat met bakpapier en zet ze 35 min in de oven.

pittige_aardeapels_01.jpg
pittige_aardeapels_02.jpg

Draai ze halverwege om en controleer altijd of ze goed gaar zijn voor je ze opdient. Rasp de citroen en meng dit samen met 1 eetlepel citroensap met de mayoniase. Serveer de pittige aardappeltjes met de frisse citroenmayonaise.

Beoordeling (114 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×