Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pittige aardappeltjes uit de oven

Pittig gekruide aardappeltjes met citroenmayonaise, lekker bij vlees, vis of als snack

Ingrediënten
  • 450 gr aardappelpartjes in schil
  • Flinke snuf chilipoeder
  • 1 eetlepel olie (zonnebloem)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snuf peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 bakje mayonaise

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aardappeltjes in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, chili, knoflookpoeder, peper en zout. Verdeel ze daarna over de bakplaat met bakpapier en zet ze 35 min in de oven.

pittige_aardeapels_01.jpg
pittige_aardeapels_02.jpg

Draai ze halverwege om en controleer altijd of ze goed gaar zijn voor je ze opdient. Rasp de citroen en meng dit samen met 1 eetlepel citroensap met de mayoniase. Serveer de pittige aardappeltjes met de frisse citroenmayonaise.

Beoordeling (135 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette