Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pittige aardappeltjes uit de oven

Pittig gekruide aardappeltjes met citroenmayonaise, lekker bij vlees, vis of als snack

Ingrediënten
  • 450 gr aardappelpartjes in schil
  • Flinke snuf chilipoeder
  • 1 eetlepel olie (zonnebloem)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snuf peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 bakje mayonaise

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aardappeltjes in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, chili, knoflookpoeder, peper en zout. Verdeel ze daarna over de bakplaat met bakpapier en zet ze 35 min in de oven.

pittige_aardeapels_01.jpg
pittige_aardeapels_02.jpg

Draai ze halverwege om en controleer altijd of ze goed gaar zijn voor je ze opdient. Rasp de citroen en meng dit samen met 1 eetlepel citroensap met de mayoniase. Serveer de pittige aardappeltjes met de frisse citroenmayonaise.

Beoordeling (109 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal