
Pittige aardappeltjes uit de oven
Pittig gekruide aardappeltjes met citroenmayonaise, lekker bij vlees, vis of als snack
10 M + 35 M oventijd
Ingrediënten: Pittige aardappeltjes
Voor personen
-
450 gr aardappelpartjes in schil
-
1 snuf chilipoeder
-
1 eetlepel olie ( zonnebloem )
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 theelepel knoflookpoeder
-
Snuf peper en zout
-
1 citroen
-
1 bakje mayonaise ( vegan )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pittige aardappeltjes
-
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aardappeltjes in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, chili, knoflookpoeder, peper en zout. Verdeel ze daarna over de bakplaat met bakpapier en zet ze 35 min in de oven.
-
Draai ze halverwege om en controleer altijd of ze goed gaar zijn voor je ze opdient. Rasp de citroen en meng dit samen met 1 eetlepel citroensap met de mayoniase. Serveer de pittige aardappeltjes met de frisse citroenmayonaise.
Heeft het gesmaakt?
385 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 210
- vet 11 gr
- verzadigd vet 1.5 gr
- koolhydraten 25 gr
- w.v. suikers 1.2 gr
- vezels 3.5 gr
- eiwit 2.5 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker