Ga naar de inhoud
Pittige aardappeltjes uit de oven

Pittige aardappeltjes uit de oven

Pittig gekruide aardappeltjes met citroenmayonaise, lekker bij vlees, vis of als snack

10 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 450 gr aardappelpartjes in schil
  • 1 snuf chilipoeder
  • 1 eetlepel olie ( zonnebloem )
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snuf peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 bakje mayonaise ( vegan )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aardappeltjes in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, chili, knoflookpoeder, peper en zout. Verdeel ze daarna over de bakplaat met bakpapier en zet ze 35 min in de oven.


  2. Draai ze halverwege om en controleer altijd of ze goed gaar zijn voor je ze opdient. Rasp de citroen en meng dit samen met 1 eetlepel citroensap met de mayoniase. Serveer de pittige aardappeltjes met de frisse citroenmayonaise.