Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pittige aardappeltjes uit de oven

Pittig gekruide aardappeltjes met citroenmayonaise, lekker bij vlees, vis of als snack

Ingrediënten
  • 450 gr aardappelpartjes in schil
  • Flinke snuf chilipoeder
  • 1 eetlepel olie (zonnebloem)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snuf peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 bakje mayonaise

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aardappeltjes in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, chili, knoflookpoeder, peper en zout. Verdeel ze daarna over de bakplaat met bakpapier en zet ze 35 min in de oven.

pittige_aardeapels_01.jpg
pittige_aardeapels_02.jpg

Draai ze halverwege om en controleer altijd of ze goed gaar zijn voor je ze opdient. Rasp de citroen en meng dit samen met 1 eetlepel citroensap met de mayoniase. Serveer de pittige aardappeltjes met de frisse citroenmayonaise.

Beoordeling (126 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus