Ideale weekend snack: zelfgemaakte pizza met kip, paprika en een tomaten-BBQ saus
Ingredienten
250 gr kipfilet
1 paprika
1 bol mozzarella
1 rode ui
ongeveer 120 ml gezeefde tomaten
50 ml BBQ saus
eventueel peterselie om te garneren
Materialen
Bakplaat met bakpapier of pizzasteen
Bereiding
Maak het pizzadeeg volgens verpakking of recept. Verwarm de oven op 220 graden. Breng een pan met water aan de kook en leg de kipfilet hier in en kook in 15 minuten gaar. Laat daarna uitlekken en trek met een vork uit elkaar in kleine stukjes. Verdeel het deeg in tweeën en rol uit tot een ronde pizza. Vouw de randjes eventueel iets omhoog en smeer in met een beetje olijfolie.
Roer de gezeefde tomaten en de bbq saus door elkaar en besmeer de pizza’s hier mee. Verdeel de stukjes kip er over. Snijd de paprika in reepjes, de ui in stukjes en de mozzarella in plakken en verdeel ook over de pizza. Bak de pizza 20 minuten in de oven. Garneer eventueel met wat verse peterselie en extra BBQ saus.