Gevulde snackpaprika’s van de BBQ
Deze snackpaprika’s met romige vulling van roomkaas en pijnboompitten zijn heerlijk in combinatie met ontbijtspek. Lekker op de BBQ of in de grillpan.
20 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
10 snackpaprika’s
-
10 plakjes ontbijtspek
-
200 gr roomkaas
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
peper naar smaak
Benodigdheden
-
10 prikkers
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Week de prikkers minimaal 30 minuten in water. Halveer de snackpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Rooster de pijnboompitten in een droge pan in ongeveer 3 minuten goudbruin.
-
Meng in een kommetje de roomkaas met pijnboompitten en breng op smaak met peper. Vul beide helften van de snackpaprika met de roomkaas vulling en leg de helften op elkaar. Wikkel een plakje spek om de paprika en zet vast met een prikker. Herhaal dit met alle paprika’s.
-
Leg een stuk aluminiumfolie of een BBQ bakje op het rooster en leg hier de snackpaprika’s op. Bak de paprika’s ongeveer 5 minuten met regelmatig keren.
-
Tip: ook lekker uit de grillpan
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
78 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Barbecue recepten