Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde snackpaprika’s van de BBQ

Deze snackpaprika’s met romige vulling van roomkaas en pijnboompitten zijn heerlijk in combinatie met ontbijtspek. Lekker op de BBQ of in de grillpan.

Ingrediënten
  • 10 snackpaprika’s
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 200 gr roomkaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • peper naar smaak
Benodigdheden
  • 10 prikkers

Bereiding
Week de prikkers minimaal 30 minuten in water. Halveer de snackpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Rooster de pijnboompitten in een droge pan in ongeveer 3 minuten goudbruin.

snack-paprika-BBQ-7.jpg
snack-paprika-BBQ-6.jpg
snack-paprika-BBQ-5.jpg

Meng in een kommetje de roomkaas met pijnboompitten en breng op smaak met peper. Vul beide helften van de snackpaprika met de roomkaas vulling en leg de helften op elkaar. Wikkel een plakje spek om de paprika en zet vast met een prikker. Herhaal dit met alle paprika’s.

snack-paprika-BBQ-3.jpg
snack-paprika-BBQ-2.jpg
snack-paprika-BBQ.jpg

Leg een stuk aluminiumfolie of een BBQ bakje op het rooster en leg hier de snackpaprika’s op. Bak de paprika’s ongeveer 5 minuten met regelmatig keren.

Tip: ook lekker uit de grillpan

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (44 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette