Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pizza calzone

Makkelijk recept voor deze goed gevulde pizza met o.a. salami, paprika en mozzarella

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Maak de pizzabodems volgens recept of verpakking. Verwarm de oven op 240 graden. Snijd de paprika in blokjes en de champignons indien nog nodig in plakjes. Fruit deze groenten aan in een pan met een beetje olie zodat het vocht er grotendeels uit gaat. Verdeel 100 ml saus over de helft van één ronde pizzabodem en houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Beleg met de helft van de salami, mozzarella en de gebakken paprika en champignons en geraspte kaas. En verdeel nog een beetje extra italiaanse kruiden over de vulling.

  Vouw de lege helft van de pizza over de vulling en druk de randen goed vast. Vouw ze iets om naar binnen (zie video). Meng een klein beetje olie met een beetje pizzasaus en bestrijk de bovenzijde hiermee. Het handige aan een pizza calzone is dat je er makkelijk 2 naast elkaar op de bakplaat kunt leggen. Bak de pizza’s in ca 15 minuten mooi bruin en krokant.

 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×