Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pizza calzone

Makkelijk recept voor deze goed gevulde pizza met o.a. salami, paprika en mozzarella

Ingrediënten
  • 1 basisrecept pizzadeeg (of een bodem mix)
  • 200 ml pizzasaus
  • 4 plakken salami
  • 1 paprika
  • 1 bol mozzarella
  • 125 gr champignons
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 30 gr geraspte kaas
  • olijfolie
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Maak de pizzabodems volgens recept of verpakking. Verwarm de oven op 240 graden. Snijd de paprika in blokjes en de champignons indien nog nodig in plakjes. Fruit deze groenten aan in een pan met een beetje olie zodat het vocht er grotendeels uit gaat. Verdeel 100 ml saus over de helft van één ronde pizzabodem en houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Beleg met de helft van de salami, mozzarella en de gebakken paprika en champignons en geraspte kaas. En verdeel nog een beetje extra italiaanse kruiden over de vulling.

Vouw de lege helft van de pizza over de vulling en druk de randen goed vast. Vouw ze iets om naar binnen (zie video). Meng een klein beetje olie met een beetje pizzasaus en bestrijk de bovenzijde hiermee. Het handige aan een pizza calzone is dat je er makkelijk 2 naast elkaar op de bakplaat kunt leggen. Bak de pizza’s in ca 15 minuten mooi bruin en krokant.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×