Ga naar de inhoud
Pizza pesto

Pizza pesto

Wil je ook een heerlijke pizza pesto, met tomaatjes, mozzarella en basilicum? Afgemaakt met pijnboompitjes en geraspte kaas. Met dit recept heb je in een handomdraai een lekkere pizza op tafel staan.

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor pizza's

  • 1 pizzadeeg ( of kant en klaar bodems )
  • 120 gr pesto
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 12 cherrytomaatjes
  • verse basilicum
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid het pizzadeeg volgens het recept of verpakking. Verwarm de oven op 210 graden.


  2. Verdeel het deeg in het gewenste aantal pizza’s. Rol het pizzadeeg uit, en besmeer met een flinke laag pesto.


  3. Snijd de tomaatjes in stukjes en verdeel over de pizza.


  4. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ook over de pizza.


    pizza pesto stap 1 pizza pesto stap 2 pizza pesto stap 3
  5. Bestrooi de pizza met kaas, basilicum en pijnboompitten en bak de pizza pesto ca 15 a 20 minuten in de oven tot de pizza gaar is en de kaas gesmolten is.


  6. Garneer de pizza eventueel nog met wat extra basilicum