Pizza met champignons en balsamico

Deze rijkbelegde culinaire pizza met champignons, parmaham en balsamico moet je proberen!
Ingrediënten
500 gr champignons, in plakjes
2 bollen mozzarella
2 eetlepels pijnboompitten
30 gr geraspte parmezaanse kaas
1 rode ui
6 plakken parmaham
paar blaadjes verse basilicum
Flesje balsamico creme
Olijfolie om te bakken
Handje rucola sla
 
Deeg:
150 ml lauw water
½ zakje instant gist (3,5 gr)
½ theel suiker
250 gr bloem
½ theel zout
2 a 3 eetlepels olijfolie
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Deegroller
 
Bereiding
Begin met het maken van het pizzadeeg: roer de gist en de suiker door 50 ml van het lauwe water. Roer de bloem en het zout doorelkaar in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gist mengsel er in en roer door de bloem. Giet daarna de rest van het water en de olijfolie er bij. Kneed het deeg goed met je handen door elkaar tot het niet meer plakt en elastisch begint te worden. Maak een bal van het deeg en doe deze terug in de kom en dek af met een iets vochtige schone theedoek en laat 45 min rijzen op een warme plek in het huis.
pizza met champignons en balsamico 01
pizza met champignons en balsamico 01
pizza met champignons en balsamico 01
pizza met champignons en balsamico 01
Snipper alvast de rode ui en bak deze in een klein beetje olijfolie aan. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuutjes aan. Voeg een klein beetje balsamicocreme toe (1/2 eetlepel) en schep deze met een snufje peper en zout door de champignons. Snijd de bol mozzarella in plakken. Verwarm de oven op 220 graden. Als het deeg gerezen is neem je de bal uit de kom en verdeel je deze in 2 gelijke ballen. Bebloem een werkoppervlak en rol een deegbal uit tot ongeveer 4 mm dikte en leg op een bakplaat met bakpapier.
pizza met champignons en balsamico 01
pizza met champignons en balsamico 01
pizza met champignons en balsamico 01
pizza met champignons en balsamico 01
Bestrijk de bovenzijde van de pizza met een dun laagje olijfolie. Verdeel 3 plakken parmaham, 1 bol mozzarella, helft van de champignons en de parmezaanse kaas, 1 eetlepel pijnboompitten en wat blaadjes basilicum over de pizzabodem. Laat de rand vrij en duw deze een beetje omhoog zodat de mozzarella er niet af kan lopen als hij smelt. Bak de pizza ongeveer 25 minuten knapperig in de oven. Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola er over, decoreer met wat mooie strepen balsamicocreme.
Vind je dit leuk?
24 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!