Ga naar de inhoud
Pasta funghi

Pasta funghi

De bekende romige pasta met paddenstoelen en/of champignons kun je ook makkelijk plantaardig maken en staat binnen enkele minuten op tafel! Lekker romig & smaakvol.

10 M + 15 M kooktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 350 gr pasta naar keuze
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gr kastanjechampignons ( en/of paddenstoelen )
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • 50 ml witte wijn
  • 500 ml plantaardige kookroom
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • verse peterselie
  • pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze en zet daarna opzij tot gebruik. Wil je dit recept helemaal glutenvrij maken? Kies dan voor glutenvrije pasta.


  2. Zet een diepe pan op het vuur en verhit de olie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2-3 minuten, tot het glazig wordt.


  3. Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en doe ze in de pan. Doe een scheutje water in de pan om aanbranden te voorkomen. Bak de champignons 3-4 minuten, of tot ze wat zachter zijn.


  4. Voeg de kruiden toe en bak kort mee.


  5. Giet de witte wijn, de plantaardige kookroom, de edelgistvlokken en de Dijonmosterd in de pan. Breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat het 5 minuten sudderen.


  6. Breng de saus eventueel op smaak met extra peper en zout. Voeg daarna de pasta toe aan de pan en schep het door de saus.


  7. Serveer de pasta meteen en garneer met verse peterselie en pijnboompitten.