Pasta funghi
De bekende romige pasta met paddenstoelen en/of champignons kun je ook makkelijk plantaardig maken en staat binnen enkele minuten op tafel! Lekker romig & smaakvol.
10 M + 15 M kooktijd
Ingrediënten
Voor porties
-
350 gr pasta naar keuze
-
1 eetlepel olijfolie
-
1 ui
-
3 tenen knoflook
-
400 gr kastanjechampignons ( en/of paddenstoelen )
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
Peper en zout naar smaak
-
50 ml witte wijn
-
500 ml plantaardige kookroom
-
1 theelepel Dijonmosterd
-
3 eetlepels edelgistvlokken
-
verse peterselie
-
pijnboompitten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta volgens de bereidingswijze en zet daarna opzij tot gebruik. Wil je dit recept helemaal glutenvrij maken? Kies dan voor glutenvrije pasta.
-
Zet een diepe pan op het vuur en verhit de olie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2-3 minuten, tot het glazig wordt.
-
Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en doe ze in de pan. Doe een scheutje water in de pan om aanbranden te voorkomen. Bak de champignons 3-4 minuten, of tot ze wat zachter zijn.
-
Voeg de kruiden toe en bak kort mee.
-
Giet de witte wijn, de plantaardige kookroom, de edelgistvlokken en de Dijonmosterd in de pan. Breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat het 5 minuten sudderen.
-
Breng de saus eventueel op smaak met extra peper en zout. Voeg daarna de pasta toe aan de pan en schep het door de saus.
-
Serveer de pasta meteen en garneer met verse peterselie en pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
25 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Pasta recepten