Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pizza met groene asperges en parmaham

Met deze heerlijke pizza met asperges wordt het spontaan lente

Ingrediënten
  • Deeg voor 2 pizza’s (Recept pizzadeeg)
  • 350 gr groene asperges
  • 200 gr tomatensaus met kruiden
  • 8 plakken parmaham
  • verse basilicum
  • Handje Parmezaanse kaas

Bereiding
Maak het deeg volgens de verpakking of het recept. Verwarm de oven op 230 graden. Snijd de laatste 2 a 3 cm van de asperges en kook ze vervolgens 3 minuten in een pan met water en spoel vervolgens af moet koud water. Dep ze droog. Rol het pizza deeg uit en vouw de randen iets omhoog. Het is het makkelijkste om een rechthoekige pizza te maken maar rond kan natuurlijk ook.

Besmeer de pizza met tomatensaus. Leg de asperges er op en bestrooi met een beetje Parmezaanse kaas. Bak de pizza ca 10 tot 12 minuten in de oven. Voeg daarna de plakken parmaham en wat verse basilicum toe.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×