Ga naar de inhoud
Pizza met zeevruchten

Pizza met zeevruchten

Probeer deze heerlijke pizza met gedroogde tomaatjes, mosselen en garnalen eens!

25 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Maak het pizzadeeg volgens de verpakking of gebruik mijn basisrecept. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en rol het deeg uit met de roller en gebruik eventueel een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Je kunt ook 1 grote plaatpizza maken i.p.v. 2 ronde pizza’s.


  2. Besmeer de pizza’s met de pizzasaus en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel er plakjes mozzarella erover en de kappertjes en gedroogde tomaatjes. Bak de pizza 10 minuten in de oven. Voeg dan de mosselen en garnalen toe met een snuf chilivlokken en bak nog 5 minuten in de oven. Bestrooi de pizza voor het serveren met verse basilicum


  3. Tip: varieer ook eens met andere zeevruchten zoals coquilles of surimi.