Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pizza met mosselen

Dol op mosselen? Probeer deze heerlijke pizza met gedroogde tomaatjes en zeevruchten eens!

Ingrediënten
  • 1 pizza bodemmix a 450 gr of dit basisrecept
  • 200 ml pizzasaus
  • 200 gr mosselen (en garnalen) (gekookt)
  • 2 bollen mozzarella
  • Verse blaadjes basilicum
  • Snuf chilivlokken
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gr gedroogde tomaatjes

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Maak het pizzadeeg volgens de verpakking of gebruik mijn basisrecept. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en rol het deeg uit met de roller en gebruik eventueel een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Je kunt ook 1 grote plaatpizza maken i.p.v. 2 ronde pizza’s.

pizza_mosselen.jpg
pizza_mosselen_02.jpg
pizza_mosselen_03.jpg
pizza_mosselen_04.jpg

Besmeer de pizza’s met de pizzasaus en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel er plakjes mozzarella erover en de kappertjes en gedroogde tomaatjes. Bak de pizza 10 minuten in de oven. Voeg dan de mosselen en garnalen toe met een snuf chilivlokken en bak nog 5 minuten in de oven. Bestrooi de pizza voor het serveren met verse basilicum

Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst