Ga naar de inhoud
Pompoencake

Pompoencake

Gezonde en licht zoete pompoencake met speculaaskruiden, pecannoten en een frisse topping van kwark

30 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor plakken

  • 250 gr volkorenmeel
  • 400 gr pompoenblokjes
  • 1 banaan
  • 50 gram rozijnen
  • Handje pecannoten ( grof gehakt )
  • 4 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel koek en speculaaskruiden
  • 8 gr bakpoeder
  • 1 theelepel vanille aroma
  • boter + om in te vetten

Voor de topping:

  • 1 eetlepel honing
  • 75 gr kwark
  • 75 gr Roomkaas light
  • Paar pecannoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pompoenblokjes ca. 10 minuten en giet ze daarna goed af en laat iets afkoelen.


  2. Doe de pompoenblokjes in een keukenmachine en mix fijn. Voeg ook de eieren, rozijnen, banaan en vanille toe en mix goed door elkaar.


  3. Meng het volkorenmeel met de koek- en speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder door elkaar. Doe het pompoen mengsel bij het meelmengsel en mix met een mixer of met een garde even kort maar goed door elkaar. Hak een handje pecannoten grof en meng door het beslag.


  4. Vet een cakevorm in en giet het beslag hierin. Bak de pompoencake ca. 45 minuten tot hij gaar is. Laat eerst nog even afkoelen met de ovendeur op een kier en daarna volledig op een rooster.


  5. Meng voor de topping de ingrediënten door elkaar (behalve de pecan). Besmeer de cake royaal hiermee. Garneer de pompoencake met de extra pecannoten.


  6. Bewaar de cake in de koelkast ivm de topping met zuiveL. Haal de pompoencake ca. 20 tot 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.


  7. Tip: je kunt voor dit recept het beste een ‘gewone’ pompoen gebruiken, een flespompoen, hokkaido of kant en klare pompoenblokjes.