Pompoencake

Gezonde en licht zoete pompoencake met speculaaskruiden, pecannoten en een frisse topping van kwark

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: plakken
Voor de topping:

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pompoenblokjes ca. 10 minuten en giet ze daarna goed af en laat iets afkoelen.

 Doe de pompoenblokjes in een keukenmachine en mix fijn. Voeg ook de eieren, rozijnen, banaan en vanille toe en mix goed door elkaar.

 Meng het volkorenmeel met de koek- en speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder door elkaar. Doe het pompoen mengsel bij het meelmengsel en mix met een mixer of met een garde even kort maar goed door elkaar. Hak een handje pecannoten grof en meng door het beslag.

 Vet een cakevorm in en giet het beslag hierin. Bak de pompoencake ca. 45 minuten tot hij gaar is. Laat eerst nog even afkoelen met de ovendeur op een kier en daarna volledig op een rooster.

 Meng voor de topping de ingrediënten door elkaar (behalve de pecan). Besmeer de cake royaal hiermee. Garneer de pompoencake met de extra pecannoten.

 Bewaar de cake in de koelkast ivm de topping met zuiveL. Haal de pompoencake ca. 20 tot 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.

 Tip: je kunt voor dit recept het beste een 'gewone' pompoen gebruiken, een flespompoen, hokkaido of kant en klare pompoenblokjes.

pompoencake
165 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.