Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoencake

Gezonde en licht zoete pompoencake met speculaaskruiden, pecannoten en een frisse topping van kwark

Ingrediënten
Voor de topping:

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pompoenblokjes ca. 10 minuten en giet ze daarna goed af en laat iets afkoelen.

 Doe de pompoenblokjes in een keukenmachine en mix fijn. Voeg ook de eieren, rozijnen, banaan en vanille toe en mix goed door elkaar.

 Meng het volkorenmeel met de koek- en speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder door elkaar. Doe het pompoen mengsel bij het meelmengsel en mix met een mixer of met een garde even kort maar goed door elkaar. Hak een handje pecannoten grof en meng door het beslag.

 Vet een cakevorm in en giet het beslag hierin. Bak de pompoencake ca. 45 minuten tot hij gaar is. Laat eerst nog even afkoelen met de ovendeur op een kier en daarna volledig op een rooster.

 Meng voor de topping de ingrediënten door elkaar (behalve de pecan). Besmeer de cake royaal hiermee. Garneer de pompoencake met de extra pecannoten.

 Bewaar de cake in de koelkast ivm de topping met zuiveL. Haal de pompoencake ca. 20 tot 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.

pompoencake

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×