Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quinoa muffins met spinazie

Een gezond en hartig tussendoortje met quinoa, ideaal om mee te nemen naar je werk of school

Ingrediënten
  • 100 gr quinoa
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gr feta
  • 40 gr meel (spelt)
  • 150 gr spinazie
  • peper en zout
  • Snuf paprikapoeder
Materialen
  • muffinvormpjes

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Bak ondertussen de spinazie in een pan tot hij geslonken is. Laat de spinazie uitlekken en druk het vocht er uit in een vergiet of zeef. Meng de spinazie met de quinoa. Roer de eieren er door en vervolgens ook het meel met bakpoeder. breng het mengsel op smaak met een flinke snuf peper, zout en paprikapoeder.

Kruimel de feta er bij en meng door elkaar. Verdeel het mengsel over papieren muffinvormpjes, of gemaakt van bakpapier is nog beter. Kruimel er eventueel een beetje extra feta over. Bak de muffins in ca 25 min gaar. Ze zijn warm net iets lekkerder vind ik zelf maar koud ook heerlijk.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×