Ga naar de inhoud
Quinoa muffins met spinazie

Quinoa muffins met spinazie

Een gezond en hartig tussendoortje met quinoa, ideaal om mee te nemen naar je werk of school

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 100 gr quinoa
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gr feta
  • 40 gr meel ( spelt )
  • 150 gr spinazie
  • peper en zout
  • Snuf paprikapoeder

Materialen

  • muffinvormpjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Bak ondertussen de spinazie in een pan tot hij geslonken is. Laat de spinazie uitlekken en druk het vocht er uit in een vergiet of zeef. Meng de spinazie met de quinoa. Roer de eieren er door en vervolgens ook het meel met bakpoeder. breng het mengsel op smaak met een flinke snuf peper, zout en paprikapoeder.


  2. Kruimel de feta er bij en meng door elkaar. Verdeel het mengsel over papieren muffinvormpjes, of gemaakt van bakpapier is nog beter. Kruimel er eventueel een beetje extra feta over. Bak de muffins in ca 25 min gaar. Ze zijn warm net iets lekkerder vind ik zelf maar koud ook heerlijk.