Quinoa muffins met spinazie

Een gezond en hartig tussendoortje met quinoa, ideaal om mee te nemen naar je werk of school

Tussendoortjes 30 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 10 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Bak ondertussen de spinazie in een pan tot hij geslonken is. Laat de spinazie uitlekken en druk het vocht er uit in een vergiet of zeef. Meng de spinazie met de quinoa. Roer de eieren er door en vervolgens ook het meel met bakpoeder. breng het mengsel op smaak met een flinke snuf peper, zout en paprikapoeder.

  2. Kruimel de feta er bij en meng door elkaar. Verdeel het mengsel over papieren muffinvormpjes, of gemaakt van bakpapier is nog beter. Kruimel er eventueel een beetje extra feta over. Bak de muffins in ca 25 min gaar. Ze zijn warm net iets lekkerder vind ik zelf maar koud ook heerlijk.

Heeft het gesmaakt?
34 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!