Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quinoa salade met frisse zalm

Gezonde salade met quinoa en gebakken zalm gemarineerd in limoen

  • 150 gr quinoa
  • Ingredienten
    • 1 bouillonblokje
    • 1 avocado
    • 1 kleine puntpaprika
    • 2 eetlepels amandel
    • paar takjes peterselie
    • 300 gr zalm (2 stuks)
    • 1 limoen
    • paar takjes munt

    Bereiding
    Pers de limoen uit en meng het sap met wat fijngehakte munt. Bestrooi de stukken zalm met een snufje peper en zout en giet het limoen mengsel er over. Laat even marineren terwijl je aan de slag gaat met de quinoa.

    Los het bouillon blokje op in het water voor de quinoa en kook deze volgens de verpakking gaar. Snijd de puntpaprika fijn en schep samen met de amandelen en grof gehakte peterselie door de quinoa. Warm dit kort even door. Verhit ondertussen een beetje olie in een pan en bak de zalm aan beide kanten 3 minuutjes). Snijd de avocado in stukken en schep door de quinoa. Serveer de quinoa salade met de gebakken zalm.

    Sandra

    Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

    De nieuwste BBQ recepten

    Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

    ×