Ga naar de inhoud
Quinoa salade met frisse zalm

Quinoa salade met frisse zalm

Gezonde salade met quinoa en gebakken zalm gemarineerd in limoen

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

Ingredienten

  • 150 gr quinoa
  • 1 bouillonblokje
  • 1 avocado
  • 1 kleine puntpaprika
  • 2 eetlepels amandel
  • paar takjes peterselie
  • 300 gr zalm ( 2 stuks )
  • 1 limoen
  • paar takjes munt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Pers de limoen uit en meng het sap met wat fijngehakte munt. Bestrooi de stukken zalm met een snufje peper en zout en giet het limoen mengsel er over. Laat even marineren terwijl je aan de slag gaat met de quinoa.


  2. Los het bouillon blokje op in het water voor de quinoa en kook deze volgens de verpakking gaar. Snijd de puntpaprika fijn en schep samen met de amandelen en grof gehakte peterselie door de quinoa. Warm dit kort even door. Verhit ondertussen een beetje olie in een pan en bak de zalm aan beide kanten 3 minuutjes). Snijd de avocado in stukken en schep door de quinoa. Serveer de quinoa salade met de gebakken zalm.