Quinoa salade met frisse zalm

Gezonde salade met quinoa en gebakken zalm gemarineerd in limoen

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Pers de limoen uit en meng het sap met wat fijngehakte munt. Bestrooi de stukken zalm met een snufje peper en zout en giet het limoen mengsel er over. Laat even marineren terwijl je aan de slag gaat met de quinoa.

  2. Los het bouillon blokje op in het water voor de quinoa en kook deze volgens de verpakking gaar. Snijd de puntpaprika fijn en schep samen met de amandelen en grof gehakte peterselie door de quinoa. Warm dit kort even door. Verhit ondertussen een beetje olie in een pan en bak de zalm aan beide kanten 3 minuutjes). Snijd de avocado in stukken en schep door de quinoa. Serveer de quinoa salade met de gebakken zalm.

Heeft het gesmaakt?
85 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!