Vegan frittata met groenten uit de oven

Een frittata met groenten uit de oven die binnen no-time op tafel staat. Helemaal plantaardig, glutenvrij en sojavrij.

Hoofdgerecht 15 min + 35 min oventijd + 10 min rusttijd

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal of gietijzeren pan in met wat olie.

  2. Snipper de ui, snijd de courgette in halve schijfjes en de puntpaprika in stukjes.

  3. Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat olie. Fruit de ui eventjes aan.

  4. Voeg na 2 minuten de courgette en puntpaprika toe en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Voeg na een paar minuten de verse spinazie toe en bak deze ook mee, tot deze geslonken is. Haal de pan daarna van het vuur en zet het opzij.

  6. Meng het kikkererwtenmeel met de edelgistvlokken, knoflookpoeder, kala namak, kurkuma, olijfolie en water tot een romig en glad beslag.

  7. Doe de gebakken groenten erbij en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.

  8. Giet het beslag met de groenten in de ovenschaal of gietijzeren pan en leg de gehalveerde cherrytomaatjes bovenop.

  9. Zet de ovenschaal of gietijzeren pan daarna in het midden van de oven.

  10. Bak de frittata in 35-40 minuten gaar in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Haal hem er daarna uit en laat nog minimaal 15 minuten afkoelen.

  11. Serveer de frittata meteen met een salade. Eet smakelijk!

  12. Tip: Kala namak geeft de geur en smaak van ei. Een goede vervanger voor ei als je dat soms in je dieet mist. Je kunt het kopen bij de toko.

Heeft het gesmaakt?
13 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.