Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rabarbertaart met dadels

Heerlijk bakrecept voor friszure rabarbercrumble in combinatie met zoete dadels

Ingrediënten
300 gr tarwebloem + 4 eetl
125 gr maizena
100 gr suiker
250 gr boter
1 ei
 
Vulling:
500 gr rabarber
3 eetl honing
1 zakje vanillesuiker
5 eetl suiker
100 gr gedroogde dadels
 
Materialen
Bakvorm van ca 20 x 30 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden. Zeef de bloem en maïzena en meng met de suiker. Snijd de boter in stukjes en wrijf deze daarna met je handen door het meel. Ga net zolang door totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Verdeel dit deeg in 2 gelijke helften en zet een helft in de koelkast. Bij de andere helft voeg je het ei en 4 eetl bloem toe. Kneed dit deeg totdat er een egale bal ontstaat. Als het deeg nog een beetje plakkerig is voeg je nog een beetje bloem toe.
 
rabarbertaart met dadels01
rabarbertaart met dadels02
rabarbertaart met dadels03
rabarbertaart met dadels04
 
Vet een bakvorm in met boter. Rol de bal deeg uit tot ongeveer de oppervlakte van de bakvorm en bekleed de bodem hiermee. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en zet de bakvorm 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de rabarber in stukjes van ca 3 cm en verwarm deze samen met de honing, vanillesuiker en 5 eetl suiker ca 5 minuten in een pan. Verwijder de pitten van de dadels en snijd ze doormidden.
 
Haal de bakvorm uit de oven en zet de temperatuur van de oven op 180 graden. Verdeel de rabarber en de dadels over de bodem en kruimel er daarna het deeg over wat nog in de koelkast staat. Zet de taart nog eens 40 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven als de bovenzijde licht bruin in gekleurd en bestrooi met poedersuiker. De rabarbertaart is zowel warm als koud lekker.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×